Плеј-оф: Мидлзбро корак ближи Премијер лиги!

Партизанов џелат и дете Баскије воде Мидлсбро ка Премијер лиги! Навијачи Партизана по злу памте Белгијанца Јелеа Фосена који је дао два од три гола за Генк пре четири године у квалификацијама за Лигу шампиона. Сада га неће волети ни присталице лондонског Брентфорда јер је баш овај играч трасирао гостима пут ка победи на стадиону Грифин Парк.

Фудбал 09.05.2015 | 13:20
Плеј-оф: Мидлзбро корак ближи Премијер лиги!

Фудбалери Мидлсброа направили су велики корак ка повратку у Премијер лигу. Екипа Аитора Каранке победила је у гостима у Лондону екипу Брентфорда са 2:1 у првом мечу полуфинала баража за пласман у елитно енглеског такмичење.

Некадашњи финалиста Лиге УЕФА до тријумфа је дошао буквално у последњим тренуцима меча, када је Брентфорду попустила концентрација у одбрани, а то је искористио Фернандо Аморебијета, бивши играч Атлетика из Билбаа.

Навијачи Партизана по злу памте Белгијанца Јелеа Фосена који је дао два од три гола за Генк пре четири године у квалификацијама за Лигу шампиона. Сада га неће волети ни присталице лондонског Брентфорда јер је баш овај играч трасирао гостима пут ка победи на стадиону Грифин Парк.

Према оном што је виђено у предграђу Лондона, Мидлсбро би за седам дана на свом Риверсајд стадиону у реваншу требало да буде велики фаворит за пласман у финале на Вемблију.

Гости су до вођства дошли у 26. минуту, када је Фосен мајсторским трзајем главом матирао Дејвида Батона и утишао поприлично бучну домаћу публику.

Управо је она имала разлога за славље у 54. минуту када је Андре Греј искористио “глупирање“ и оклевање голмана Димистриоса Константопулоса, узео му лопту и постигао гол.

И онда, када је већина од скоро 12.000 гледалаца на Грифин парку очекивала да се меч заврши без победника, Мидлсбро је задао последњи ударац.

До једне одбијене лопте дошао је спретни Аморебијета, иначе рођен у Венецуели и прецизним ударцем провукао лопту крож шуму ногу у казненом простору и иза леђа несрећног Батона.

Коментари / 0

Оставите коментар