Plej-of: Midlzbro korak bliži Premijer ligi!

Partizanov dželat i dete Baskije vode Midlsbro ka Premijer ligi! Navijači Partizana po zlu pamte Belgijanca Jelea Fosena koji je dao dva od tri gola za Genk pre četiri godine u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Sada ga neće voleti ni pristalice londonskog Brentforda jer je baš ovaj igrač trasirao gostima put ka pobedi na stadionu Grifin Park.

Fudbal 09.05.2015 | 13:20
Plej-of: Midlzbro korak bliži Premijer ligi!

Fudbaleri Midlsbroa napravili su veliki korak ka povratku u Premijer ligu. Ekipa Aitora Karanke pobedila je u gostima u Londonu ekipu Brentforda sa 2:1 u prvom meču polufinala baraža za plasman u elitno engleskog takmičenje.

Nekadašnji finalista Lige UEFA do trijumfa je došao bukvalno u poslednjim trenucima meča, kada je Brentfordu popustila koncentracija u odbrani, a to je iskoristio Fernando Amorebijeta, bivši igrač Atletika iz Bilbaa.

Navijači Partizana po zlu pamte Belgijanca Jelea Fosena koji je dao dva od tri gola za Genk pre četiri godine u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Sada ga neće voleti ni pristalice londonskog Brentforda jer je baš ovaj igrač trasirao gostima put ka pobedi na stadionu Grifin Park.

Prema onom što je viđeno u predgrađu Londona, Midlsbro bi za sedam dana na svom Riversajd stadionu u revanšu trebalo da bude veliki favorit za plasman u finale na Vembliju.

Gosti su do vođstva došli u 26. minutu, kada je Fosen majstorskim trzajem glavom matirao Dejvida Batona i utišao poprilično bučnu domaću publiku.

Upravo je ona imala razloga za slavlje u 54. minutu kada je Andre Grej iskoristio “glupiranje“ i oklevanje golmana Dimistriosa Konstantopulosa, uzeo mu loptu i postigao gol.

I onda, kada je većina od skoro 12.000 gledalaca na Grifin parku očekivala da se meč završi bez pobednika, Midlsbro je zadao poslednji udarac.

Do jedne odbijene lopte došao je spretni Amorebijeta, inače rođen u Venecueli i preciznim udarcem provukao loptu krož šumu nogu u kaznenom prostoru i iza leđa nesrećnog Batona.

Komentari / 0

Ostavite komentar