НБА плеј-оф: Клиперси моћни, Чикаго добио Кавсе!

Тројком Дерика Роуза уз звук сирене, Чикаго Булси савладали су Кливленд Кавалирсе 99:96 на домаћем паркету и повели са 2:1 у победа у полуфиналу Истока.

Кошарка 09.05.2015 | 12:40
НБА плеј-оф: Клиперси моћни, Чикаго добио Кавсе!

У другом мечу вечери видели смо далеко мање узбуђења, пошто су Лос Анђелес Клиперси разбили Хјустон Рокитсе 124:99 за вођство од 2:1 у полуфиналу Запада.

Некадашњи МВП најјаче лиге света, који је меч завршио са 30 поена, добио је лопту из бочног аута на три секунде до краја, а онда уз помоћ табле погодио тежак шут са девет метара преко Тристана Томпсона.

Наредни дуели серија играју се такође у Илиноису и Калифорнији.

Дуел у Јунајтед Центру у Чикагу био је изузетно убудљив, ниједан од два тима није успео да направи осетнију предност током свих 48 минута игре, а онда је Дерик Роуз показао да се вера и вредан рад и те како исплати – уједно показавши да је 'дух', највечег играча свих времена, Мајкла Џордана и даље присутан у 'Ветровитом граду'.

Гости су поново били ти који су боље ушли у меч, као што је то био случај приликом другог дуела серије када су вратили брејк, предвођени Леброном Џејмсом створили су пет-шест поена разлике, али је онда 'Краљ' морао да враћа своју екипу у самој завшници у живот. Међутим, онда се 'Ди Роузу' вратило за све пехове и повреде које је доживео и преживео у последње две године.

Претходно је Џеј Ар Смит, који се вратио на паркет после два сусрета и одрађене суспензије,на десет секунди до краја донео Кавалирсима изједначење (96:96), али не и продужетак.

"Пре свега сам захвалан на чињеницу да су ми саиграчи дали лопту. Веровали су у мене до последње секунде. Настављали су да ме 'хране' лоптама, охрабривали ме да играм као што то иначе чиним. И, не, нисам гађао о таблу", јасан је Роуз.

Управо је јунак меча и вечери био и њен најбољи појединац – осим 30 поена (9/23 за два, 1/3 за три), Роуз је уписао и по седам скокова и асистенција. Огромну подршку плеј Булса имао је у Џимију Батлеру, а какав су меч одиграли њих двојица најбоље говори податак да су заједно убацили 50 поена – од којих чак 23 од укупно 25 свог тима у последњој деоници.

Момак који је највише напредовао у текућој сезони погодио је шест од четрнаест шутева за два, као и један од три шута за три поена, уз осам ухваћених лопти. Стандарну партију пружио је Мајк Данливи са 16 поена (3/5 за два, 3/7 за три) и шест скокова, док је Никола Миротић са клупе придодао 12 поена (2/4 за два, 1/4 за три) и покупио осам лопти.

С друге стране, у пораженој екипи је поново најбољи био Леброн Џејмс, али овога пута није могао сам да донесе нови брејк и предност свом тиму. 'Краљ' је био јако близу трипл-дабла, убацио је 27 поена (8/25 из игре), остварио чак 14 асистенција и ухватио осам лопту, али је и погодио само једну тројку из седам покушаја, уз седам изгубљених лопти.

"Пратиш свој план игре, они погоде шут за победу – ти наставиш даље и живиш с тим. Све је доста теже живети са нечим, када пораз дође после твоје грешке или пропуста. Ипак, знам да је све то лако рећи, погото јер шут није погођен преко мене, али је момак погодио изузетно тежак шут и треба му скинути капу због тога", рекао је Џејмс.

Екипа Дејвида Блата, који је у трећем мечу користио само осам играча у ротацији, добро је расподелила своје поене, али, осим Смита, Џејмс није имао праву подршку. Контроверзни бек је уписао 14 поена (1/1 за два, 4/8 за три) и два скока, Тристатан Томпсон (14ск) и Метју Делаведова додали су по десет, док је потпуно заказао Кајри Ирвинг. 'Унцле Дреw' имао је учинак од 11 кошева и четири скока, али уз очајан проценат шута из игре – 0 од 9 за два, 3 од 4 за три.

Коментари / 0

Оставите коментар