NBA plej-of: Klipersi moćni, Čikago dobio Kavse!

Trojkom Derika Rouza uz zvuk sirene, Čikago Bulsi savladali su Klivlend Kavalirse 99:96 na domaćem parketu i poveli sa 2:1 u pobeda u polufinalu Istoka.

Košarka 09.05.2015 | 12:40
NBA plej-of: Klipersi moćni, Čikago dobio Kavse!

U drugom meču večeri videli smo daleko manje uzbuđenja, pošto su Los Anđeles Klipersi razbili Hjuston Rokitse 124:99 za vođstvo od 2:1 u polufinalu Zapada.

Nekadašnji MVP najjače lige sveta, koji je meč završio sa 30 poena, dobio je loptu iz bočnog auta na tri sekunde do kraja, a onda uz pomoć table pogodio težak šut sa devet metara preko Tristana Tompsona.

Naredni dueli serija igraju se takođe u Ilinoisu i Kaliforniji.

Duel u Junajted Centru u Čikagu bio je izuzetno ubudljiv, nijedan od dva tima nije uspeo da napravi osetniju prednost tokom svih 48 minuta igre, a onda je Derik Rouz pokazao da se vera i vredan rad i te kako isplati – ujedno pokazavši da je 'duh', največeg igrača svih vremena, Majkla Džordana i dalje prisutan u 'Vetrovitom gradu'.

Gosti su ponovo bili ti koji su bolje ušli u meč, kao što je to bio slučaj prilikom drugog duela serije kada su vratili brejk, predvođeni Lebronom Džejmsom stvorili su pet-šest poena razlike, ali je onda 'Kralj' morao da vraća svoju ekipu u samoj zavšnici u život. Međutim, onda se 'Di Rouzu' vratilo za sve pehove i povrede koje je doživeo i preživeo u poslednje dve godine.

Prethodno je Džej Ar Smit, koji se vratio na parket posle dva susreta i odrađene suspenzije,na deset sekundi do kraja doneo Kavalirsima izjednačenje (96:96), ali ne i produžetak.

"Pre svega sam zahvalan na činjenicu da su mi saigrači dali loptu. Verovali su u mene do poslednje sekunde. Nastavljali su da me 'hrane' loptama, ohrabrivali me da igram kao što to inače činim. I, ne, nisam gađao o tablu", jasan je Rouz.

Upravo je junak meča i večeri bio i njen najbolji pojedinac – osim 30 poena (9/23 za dva, 1/3 za tri), Rouz je upisao i po sedam skokova i asistencija. Ogromnu podršku plej Bulsa imao je u Džimiju Batleru, a kakav su meč odigrali njih dvojica najbolje govori podatak da su zajedno ubacili 50 poena – od kojih čak 23 od ukupno 25 svog tima u poslednjoj deonici.

Momak koji je najviše napredovao u tekućoj sezoni pogodio je šest od četrnaest šuteva za dva, kao i jedan od tri šuta za tri poena, uz osam uhvaćenih lopti. Standarnu partiju pružio je Majk Danlivi sa 16 poena (3/5 za dva, 3/7 za tri) i šest skokova, dok je Nikola Mirotić sa klupe pridodao 12 poena (2/4 za dva, 1/4 za tri) i pokupio osam lopti.

S druge strane, u poraženoj ekipi je ponovo najbolji bio Lebron Džejms, ali ovoga puta nije mogao sam da donese novi brejk i prednost svom timu. 'Kralj' je bio jako blizu tripl-dabla, ubacio je 27 poena (8/25 iz igre), ostvario čak 14 asistencija i uhvatio osam loptu, ali je i pogodio samo jednu trojku iz sedam pokušaja, uz sedam izgubljenih lopti.

"Pratiš svoj plan igre, oni pogode šut za pobedu – ti nastaviš dalje i živiš s tim. Sve je dosta teže živeti sa nečim, kada poraz dođe posle tvoje greške ili propusta. Ipak, znam da je sve to lako reći, pogoto jer šut nije pogođen preko mene, ali je momak pogodio izuzetno težak šut i treba mu skinuti kapu zbog toga", rekao je Džejms.

Ekipa Dejvida Blata, koji je u trećem meču koristio samo osam igrača u rotaciji, dobro je raspodelila svoje poene, ali, osim Smita, Džejms nije imao pravu podršku. Kontroverzni bek je upisao 14 poena (1/1 za dva, 4/8 za tri) i dva skoka, Tristatan Tompson (14sk) i Metju Delavedova dodali su po deset, dok je potpuno zakazao Kajri Irving. 'Uncle Drew' imao je učinak od 11 koševa i četiri skoka, ali uz očajan procenat šuta iz igre – 0 od 9 za dva, 3 od 4 za tri.

Komentari / 0

Ostavite komentar