Мадрид: Мари на Нишикорија у полуфиналу!

Други носилац Енди Мари савладао је Милоша Раонића са 6:4, 7:5 у четвртфиналу турнира из Мастерс 1000 серије у Мадриду.

Тенис 09.05.2015 | 12:20
Мадрид: Мари на Нишикорија у полуфиналу!

За пласман у финале Мари ће се борити са Кеијем Нишикоријем, који је лакше него што се очекивало савладао Давида Ферера 6:4, 6:2.

Шкот наставља са одличним партијама на шљаци – освојио је турнир у Минхену, а до сада је у Шпанији остварио три релативно лаке победе.

У првом сету Мари је рутински освајао гемове на свој сервис, а ровити Раонић ниједном није освојио више од два поена на ритерну. Са друге стране, Шкот је пропустио брејк лопту на самом старту, али је у деветом гему направио кључни брејк и дошао до вођства.

Шести гем другог сета био је пресудан за даљи ток меча – тада је Раонић имао пет лопти, али је Мари сваки пут проналазио начин да се извуче, једном и спектакуларним лобом.

Тада је Шкот поново заиграо боље, при резултату 4:4 пропустио је две брејк лопте, али је у 11. гему направио брејк без изгубљеног поена и потом дошао до тријумфа, чиме је изједначио скор на 3-3 у међусобним мечевима са Раонићем.

Нишикори је за тек нешто више од сат времена надиграо Ферера у дербију дана. Јапанац је лоше кренуо и изгубио сервис већ у другом гему, али је брзо дошао до свог ритма те са два брејка добио први сет.

У наставку је деловао још доминантније, иако је опет Ферер успео да направи брејк, Нишикори је одузео три, те изборио дуел са Британцем.

Први полуфинални пар у Мадриду чине Рафаел Надал и Томаш Бердих.

Коментари / 0

Оставите коментар