Madrid: Mari na Nišikorija u polufinalu!

Drugi nosilac Endi Mari savladao je Miloša Raonića sa 6:4, 7:5 u četvrtfinalu turnira iz Masters 1000 serije u Madridu.

Tenis 09.05.2015 | 12:20
Madrid: Mari na Nišikorija u polufinalu!

Za plasman u finale Mari će se boriti sa Keijem Nišikorijem, koji je lakše nego što se očekivalo savladao Davida Ferera 6:4, 6:2.

Škot nastavlja sa odličnim partijama na šljaci – osvojio je turnir u Minhenu, a do sada je u Španiji ostvario tri relativno lake pobede.

U prvom setu Mari je rutinski osvajao gemove na svoj servis, a roviti Raonić nijednom nije osvojio više od dva poena na riternu. Sa druge strane, Škot je propustio brejk loptu na samom startu, ali je u devetom gemu napravio ključni brejk i došao do vođstva.

Šesti gem drugog seta bio je presudan za dalji tok meča – tada je Raonić imao pet lopti, ali je Mari svaki put pronalazio način da se izvuče, jednom i spektakularnim lobom.

Tada je Škot ponovo zaigrao bolje, pri rezultatu 4:4 propustio je dve brejk lopte, ali je u 11. gemu napravio brejk bez izgubljenog poena i potom došao do trijumfa, čime je izjednačio skor na 3-3 u međusobnim mečevima sa Raonićem.

Nišikori je za tek nešto više od sat vremena nadigrao Ferera u derbiju dana. Japanac je loše krenuo i izgubio servis već u drugom gemu, ali je brzo došao do svog ritma te sa dva brejka dobio prvi set.

U nastavku je delovao još dominantnije, iako je opet Ferer uspeo da napravi brejk, Nišikori je oduzeo tri, te izborio duel sa Britancem.

Prvi polufinalni par u Madridu čine Rafael Nadal i Tomaš Berdih.

Komentari / 0

Ostavite komentar