Слупан џип, проблеми с фалконом, неисправан мерцедес. Пехови или...?

Да ли је безбедност председника Томислава Николића угрожена због неисправног возног парка? После инцидента с Владиним авионом, ниједан од новијих мерцедеса с посебним степеном заштите није у функцији.

Србија 09.05.2015 | 09:24
Слупан џип, проблеми с фалконом, неисправан мерцедес. Пехови или...?

У МУП-у кажу да је само за поправку мотора једног од аутомобила потребно око 100 хиљада евра. Кабинет председника Николића сматра да су трошкови нереално приказани и да је безбедност председника угрожена.

Поред два мерцедеса, отпорна на метке и мине, председник Николић вози се аутомобилом марке бмw, старим 18 година који је купљен још за Слободана Милошевића. У МУП-у кажу да би куповина новог мотора за само једно возило коштала више од 100 хиљада евра.

У Кабинету председника у то не верују: „За мотор тог модела аутомобила, међутим, највиша цена може бити 20.000 евра, што је лако проверљиво уколико било ко погледа бројне интернет сајтове. Ако је то тако, а очигледно јесте, поставља се питање на шта би се потрошила разлика од 82.000 евра. Можда на кафу“, наводи се у саопштењу Кабинета.

Односи са МУП-ом очигледно су затегнути, а још се није „охладила“ прича о кафи у кокпиту авиона због које је избио сукоб између министарке саобраћаја Зоране Михајловић и Николићевих саветника.

Из Председништва критикују МУП и зато што су новинарима рекли да не поседују информације о томе да ли је угрожена безбедност председника. Стручњаци кажу да је то велики пропуст полиције, пошто о председнику поред БИА, ВБА и војске, брине управо МУП.

Да нешто у систему не ваља говоре и бројни пехови које је председник имао у саобраћају.

Проливена кафа у авиону је тек један пех у низу, са председниковом колоном на ауто-путу сударио се саобраћајни полицајац, аутомеханичар је изазвао удес када је покушао да провоза председнички џип, док је други аутомобил због кварова и неадекватних гума у гаражи дуже од 400 дана.

Извор: Н1

Коментари / 0

Оставите коментар