Slupan džip, problemi s falkonom, neispravan mercedes. Pehovi ili...?

Da li je bezbednost predsednika Tomislava Nikolića ugrožena zbog neispravnog voznog parka? Posle incidenta s Vladinim avionom, nijedan od novijih mercedesa s posebnim stepenom zaštite nije u funkciji.

Srbija 09.05.2015 | 09:24
Slupan džip, problemi s falkonom, neispravan mercedes. Pehovi ili...?

U MUP-u kažu da je samo za popravku motora jednog od automobila potrebno oko 100 hiljada evra. Kabinet predsednika Nikolića smatra da su troškovi nerealno prikazani i da je bezbednost predsednika ugrožena.

Pored dva mercedesa, otporna na metke i mine, predsednik Nikolić vozi se automobilom marke bmw, starim 18 godina koji je kupljen još za Slobodana Miloševića. U MUP-u kažu da bi kupovina novog motora za samo jedno vozilo koštala više od 100 hiljada evra.

U Kabinetu predsednika u to ne veruju: „Za motor tog modela automobila, međutim, najviša cena može biti 20.000 evra, što je lako proverljivo ukoliko bilo ko pogleda brojne internet sajtove. Ako je to tako, a očigledno jeste, postavlja se pitanje na šta bi se potrošila razlika od 82.000 evra. Možda na kafu“, navodi se u saopštenju Kabineta.

Odnosi sa MUP-om očigledno su zategnuti, a još se nije „ohladila“ priča o kafi u kokpitu aviona zbog koje je izbio sukob između ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović i Nikolićevih savetnika.

Iz Predsedništva kritikuju MUP i zato što su novinarima rekli da ne poseduju informacije o tome da li je ugrožena bezbednost predsednika. Stručnjaci kažu da je to veliki propust policije, pošto o predsedniku pored BIA, VBA i vojske, brine upravo MUP.

Da nešto u sistemu ne valja govore i brojni pehovi koje je predsednik imao u saobraćaju.

Prolivena kafa u avionu je tek jedan peh u nizu, sa predsednikovom kolonom na auto-putu sudario se saobraćajni policajac, automehaničar je izazvao udes kada je pokušao da provoza predsednički džip, dok je drugi automobil zbog kvarova i neadekvatnih guma u garaži duže od 400 dana.

Izvor: N1

Komentari / 0

Ostavite komentar