Радићемо на стратешким политикама

Европска агенда и питања којима у наредном периоду треба да се бави Министарство спољне трговине и економских односа БиХ били су у фокусу сусрета ресорног министра Мирка Шаровића и европског комесара за сусједску политику и преговоре о проширењу Јоханеса Хана.

Босна и Херцеговина 08.05.2015 | 22:46
Радићемо на стратешким политикама

Шаровић је појаснио да је то мноштво закона, правилника и одлука који у наредним периоду треба да буду инкорпорирани у законодавство БиХ.

"Нећемо све моћи урадити у овој години, али је то нешто што стоји пред властима БиХ. Говорили смо о могућим законима, попут закона о ветеринарству, храни и пољопривреди, те закону о царинској политици који је у завршној фази усвајања", рекао је Шаровић новинарима у Сарајеву.

Он је навео да је могуће да се уз сагласност ентитета крене у доношење потпуно новог закона о вину, поготово у дијелу који се односи на међународну трговину.

Према његовим ријечима, то је неопходно да се уради да се не би дошло под удар прописа ЕУ.

"Покушаћемо да радимо на неким стратешким политикама које би на неки начин биле сублимација стратегија на ентитетском нивоу. Као што је познато, донесена је одлука након договора са ентитетским ресорним министрима да радимо на стратешком плану руралног развоја чија израда ће трајати прилично дуго", истакао је Шаровић.

Он је навео да током сусрета било ријечи и о адаптацији Споразума о стабилизацији и придруживању и намјери Европске комисије да затражи нови преговарачки мандат.

Шаровић је подсјетио да се о адаптацији Споразима неуспјешно преговарало годину и по дана јер су преговарачке позиције биле потпуно различите.

Он је најавио да ће 13. маја Предсједништво БиХ одржати састанак са ужим колегијумом Савјета министара да би се припремио материјал за расправу у којем би били назначени приоритети БиХ када је ријеч о реформама.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Тди

08.05.2015 20:41

њега за предсједника

ОДГОВОРИТЕ
Name

зеро

08.05.2015 20:48

Јбт..па Мирко ти једини радиш, охани мало,погледај око себе ,све дżабалебароши.!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИС

08.05.2015 21:32

Ниси ти за ниста а камоли за министра, просло твоје вријеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фоцак

08.05.2015 22:05

Није он г.уп иако ако изгледа. Ни баба му није равна у обрацању јавности ал зато мете кес као И његови партијски пајдаси. Тараба од цовјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС СНАГА НАРОДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕБС

10.05.2015 09:23

Г.Саровица за председника. Победује сто посто. Најбољи председник после Др Карадзица у одсуству. Паметан, постен и сколован и родјен за политицара. Поздрав СДС-у и најболима за оцување Републике Српске и њених виталних ресурса. Срецно најбољи.

ОДГОВОРИТЕ