БЛ, најава: Борусија (М) - Бајер за ЛШ!

Предстојећег викенда један од најинтересантнијих мечева биће дуел Борусије Менхенгладбах и Бајера из Леверкузена, у 32. колу Бундеслиге.

Фудбал 09.05.2015 | 13:40
БЛ, најава: Борусија (М) - Бајер за ЛШ!

Уочи дуела у Менхенгладбаху, Борусија има два бода више од Бајера на позицији која води директно у Лигу шампиона.

У случају пораза, Бајер ће морати у квалификације за елитно такмичење, али нападач "фармацеута" Хеунг-мин Сон верује у победу и освајање места које ће његов тим ослободити напорних мечева током лета.

"Ако победимо у суботу, имаћемо бод више од њих и онда имамо шансу да задржимо ту предност у последња два кола и тако освојимо треће место. То је наш циљ и верујем да можемо то да остваримо", рекао Сон за сајт Бундеслиге.

Борусија и Бајер су екипе са најбољом формом у Бундеслиги, оба тима су у последњих пет кола освојила по 13 бодова.

"Нема сумње да су оба тима у врхунској форми, али смо ове сезоне већ показали да можемо да се концентришемо и одиграмо како треба у гостима. Имамо сампоуздања, не само због победе над Бајерном у прошлом колу. Већ недељама играмо на фантастичном нивоу, у серији смо од 10 утакмица без пораза. Знамо шта можемо и знамо да смо незгодан противник било коме", рекао је Сон.

Менхенгладбах је у серији од 11 утакмица без пораза и има два бода мање од другопласираног Волфсбурга.

"Желимо да победимо и задржимо треће место. Ово је важна утакмица, али на крају крајева, у питању су само три бода. Није важно да ли Бајер игра код куће или у гостима, они се увек бране високо на терену и играју у високом темпу. Оба тима су у сјајној форми, тако да навијачи могу да очекују занимљиву утакмицу", рекао је тренер Борусије Лусијен Фавр.

Утакмица се игра у суботу од 15:30.

Коментари / 0

Оставите коментар