BL, najava: Borusija (M) - Bajer za LŠ!

Predstojećeg vikenda jedan od najinteresantnijih mečeva biće duel Borusije Menhengladbah i Bajera iz Leverkuzena, u 32. kolu Bundeslige.

Fudbal 09.05.2015 | 13:40
BL, najava: Borusija (M) - Bajer za LŠ!

Uoči duela u Menhengladbahu, Borusija ima dva boda više od Bajera na poziciji koja vodi direktno u Ligu šampiona.

U slučaju poraza, Bajer će morati u kvalifikacije za elitno takmičenje, ali napadač "farmaceuta" Heung-min Son veruje u pobedu i osvajanje mesta koje će njegov tim osloboditi napornih mečeva tokom leta.

"Ako pobedimo u subotu, imaćemo bod više od njih i onda imamo šansu da zadržimo tu prednost u poslednja dva kola i tako osvojimo treće mesto. To je naš cilj i verujem da možemo to da ostvarimo", rekao Son za sajt Bundeslige.

Borusija i Bajer su ekipe sa najboljom formom u Bundesligi, oba tima su u poslednjih pet kola osvojila po 13 bodova.

"Nema sumnje da su oba tima u vrhunskoj formi, ali smo ove sezone već pokazali da možemo da se koncentrišemo i odigramo kako treba u gostima. Imamo sampouzdanja, ne samo zbog pobede nad Bajernom u prošlom kolu. Već nedeljama igramo na fantastičnom nivou, u seriji smo od 10 utakmica bez poraza. Znamo šta možemo i znamo da smo nezgodan protivnik bilo kome", rekao je Son.

Menhengladbah je u seriji od 11 utakmica bez poraza i ima dva boda manje od drugoplasiranog Volfsburga.

"Želimo da pobedimo i zadržimo treće mesto. Ovo je važna utakmica, ali na kraju krajeva, u pitanju su samo tri boda. Nije važno da li Bajer igra kod kuće ili u gostima, oni se uvek brane visoko na terenu i igraju u visokom tempu. Oba tima su u sjajnoj formi, tako da navijači mogu da očekuju zanimljivu utakmicu", rekao je trener Borusije Lusijen Favr.

Utakmica se igra u subotu od 15:30.

Komentari / 0

Ostavite komentar