Представљамо: Ко је Виолин ''севиљски берберин'', Алеиш Видал?!

Барселона је већ кренула у лов на Алеиша Видала који је ураганском партијом одувао Виолу и наставио низ анонимуса који на Санчез Писхуану постају звезде.

Фудбал 09.05.2015 | 09:40
Представљамо: Ко је Виолин ''севиљски берберин'', Алеиш Видал?!

Севиља је наставила терор у Лиги Европе и корача као још једном трофеју који ће је уписати у историју као први клуба са четири трофеја у овом такмичењу, али и донети јој директан пласман у Лигу шампиона. Међутим, рапсодија Андалужана против Фиорентине и убедљивих 3:0, данас су у сенци само једног човека - Алеиша Видала!

Два гола, асистенција, врхунски потези и урагански пробоји Видала по десном крилу су потпуно разнели Виолин леви бок. Брзоноги првотимац Севиље је уништио Италијане и фантастичном партијом залудео Европу.

На истој позицији са које је кренуо метеорски успон Данијела Алвеса у дресу Севиље, у четвртак увече је Алеиш Видал чинио чуда. Толико је одскочио да из Каталоније већ овога јутра стижу вести: „Барса је нашла замену за Данија Алвеса! Креће напад на новог Данија Алвеса!“ То пише каталонски Спорт, добро упућен када су у питању планови Барселоне. Почело је да дими, а да ли ће се ватра запалити, зависи од количине новца коју је Барса спремна да понесе у Андалузију.

Када је пре скоро седам година, Барселона издвојила невероватних 35.500.000 евра за Данија Алвеса, многи су милили да је то лудост. Бразилац их је све демантовао и годинама био један од камена темељаца клупских успеха. Постао је најбољи десни бек на планети. Али, рок му полако истиче иако овог пролећа игра као у најбољим данима што се видело и против Бајерна. Ипак, Барса мора да мисли на будућност, а Алвесу вероватно неће бити продужен уговор.

Зато су Каталонци решили да опет опробају исти рецепт и десни бок зацементирају на неколико година појачањем из Севиље, иако је Видалова цена вртоглаво скочила. Додатни плус му је што је Каталонац, а сваком правом Каталонцу је сан да обуче дрес Блаугране.

Алеиш Видал је заправо само наставак приче о чудесном скаутингу Севиље и фабрици новца на Санчез Писхуану. „Господар Б продукције“ из године у годину од талената за мале паре прави звезде које потом за огромне суме продаје јачима и богатијима под себе. Видал је наставио низ... Севиља је као и многима пре њега променила живот младом Каталонцу.

У Андалузији је упознао фудбалске очеве који су најзаслужнији за успон његове каријере. Први „отац“ је Монћи. Чудесни Севиљин директор са шестим чулом који уме да осети анонмисуа и претвори га у озбиљног играча. Монћи је спортски директор за кога се летос отимало пола Европе и који је главни архитекта великог успона Севиље.

Лако је бити директор Челсија, Ситија, Реала или Бајерна и купити оно на шта ти тренер покаже прстом. Уметност је отићи на ободе једне од ретких пустиња у Европи и пронаћи играча који ће за годину дана вредети 20.000.000 евра. Тако је и Монћи прошлог лета кренуо пут Табернас путиње и њене престонице Алмерије. Нашао је играча у којем је препознао потенцијалну звезду.

Уложио је 3.000.000 евра у довођење 25-годишњег Алеиша Видала, који је иза себе имао тек једну сезону у Примери. Раније је три године играо за Алмерију у Сегунди, а пре тога се потуцао по Б тиму Мајорке, Химнастику, нижелигашу Побли, грчком Пантракикосу... Јер Еспањол у којем је поникао није веровао у њега.

Алеиш Видал је тако упознао Монћија који му је постао први фудбалски отац, а потом је као десно крило дошао на брушење код тренера Унаја Емерија. Он ће му постати други „отац“. Емери је био тај који је храбро гурнуо Видала у конкуренцији на коју до тада није навикао. Емери је био тај који се коцкао да му „неки тамо“ Видал игра пре младе звездице Ђерара Делуфеуа који је дошао као велико име из Барселоне. Емери је био тај који је поново све изненадио када је Видала са позиције десног крила вратио на место десног бека. Таман када је Каталонац постао озбиљно оружје у нападу Севиље. И сваки пут је Емери био у праву, а Видал је играо све боље.

Фиорентина је дошла у Севиљу са шпанском тандемом на левој старни. Хоакин и Маркос Алонсо је требало да буду превага Виоле против Андулажана. Поготово некадашње крило Бетиса. Али, Видал је потпуно одсекао Хоакина и у стилу Данија Алвеса „разапео шатор“ на противничкој половини и док је Алонса уништио продорима и дриблинзима.

Прво је стварао шансе саиграчима, да би онда узео ствар у своје руке. Један, па други гол и на крају шут који је Гамеиро претворио у трећи гол. Звезда је рођена! Монћи задовољно трља руке, опет је утерао клубу двадесетак милиона у џеп. Лов може да почне, а Барселона би требало да пожури... И макар да га каприше за јануар када ће јој бити дозвољена регистрацију појачања.

Коментари / 0

Оставите коментар