Predstavljamo: Ko je Violin ''seviljski berberin'', Aleiš Vidal?!

Barselona je već krenula u lov na Aleiša Vidala koji je uraganskom partijom oduvao Violu i nastavio niz anonimusa koji na Sančez Pishuanu postaju zvezde.

Fudbal 09.05.2015 | 09:40
Predstavljamo: Ko je Violin ''seviljski berberin'', Aleiš Vidal?!

Sevilja je nastavila teror u Ligi Evrope i korača kao još jednom trofeju koji će je upisati u istoriju kao prvi kluba sa četiri trofeja u ovom takmičenju, ali i doneti joj direktan plasman u Ligu šampiona. Međutim, rapsodija Andalužana protiv Fiorentine i ubedljivih 3:0, danas su u senci samo jednog čoveka - Aleiša Vidala!

Dva gola, asistencija, vrhunski potezi i uraganski proboji Vidala po desnom krilu su potpuno razneli Violin levi bok. Brzonogi prvotimac Sevilje je uništio Italijane i fantastičnom partijom zaludeo Evropu.

Na istoj poziciji sa koje je krenuo meteorski uspon Danijela Alvesa u dresu Sevilje, u četvrtak uveče je Aleiš Vidal činio čuda. Toliko je odskočio da iz Katalonije već ovoga jutra stižu vesti: „Barsa je našla zamenu za Danija Alvesa! Kreće napad na novog Danija Alvesa!“ To piše katalonski Sport, dobro upućen kada su u pitanju planovi Barselone. Počelo je da dimi, a da li će se vatra zapaliti, zavisi od količine novca koju je Barsa spremna da ponese u Andaluziju.

Kada je pre skoro sedam godina, Barselona izdvojila neverovatnih 35.500.000 evra za Danija Alvesa, mnogi su milili da je to ludost. Brazilac ih je sve demantovao i godinama bio jedan od kamena temeljaca klupskih uspeha. Postao je najbolji desni bek na planeti. Ali, rok mu polako ističe iako ovog proleća igra kao u najboljim danima što se videlo i protiv Bajerna. Ipak, Barsa mora da misli na budućnost, a Alvesu verovatno neće biti produžen ugovor.

Zato su Katalonci rešili da opet oprobaju isti recept i desni bok zacementiraju na nekoliko godina pojačanjem iz Sevilje, iako je Vidalova cena vrtoglavo skočila. Dodatni plus mu je što je Katalonac, a svakom pravom Kataloncu je san da obuče dres Blaugrane.

Aleiš Vidal je zapravo samo nastavak priče o čudesnom skautingu Sevilje i fabrici novca na Sančez Pishuanu. „Gospodar B produkcije“ iz godine u godinu od talenata za male pare pravi zvezde koje potom za ogromne sume prodaje jačima i bogatijima pod sebe. Vidal je nastavio niz... Sevilja je kao i mnogima pre njega promenila život mladom Kataloncu.

U Andaluziji je upoznao fudbalske očeve koji su najzaslužniji za uspon njegove karijere. Prvi „otac“ je Monći. Čudesni Seviljin direktor sa šestim čulom koji ume da oseti anonmisua i pretvori ga u ozbiljnog igrača. Monći je sportski direktor za koga se letos otimalo pola Evrope i koji je glavni arhitekta velikog uspona Sevilje.

Lako je biti direktor Čelsija, Sitija, Reala ili Bajerna i kupiti ono na šta ti trener pokaže prstom. Umetnost je otići na obode jedne od retkih pustinja u Evropi i pronaći igrača koji će za godinu dana vredeti 20.000.000 evra. Tako je i Monći prošlog leta krenuo put Tabernas putinje i njene prestonice Almerije. Našao je igrača u kojem je prepoznao potencijalnu zvezdu.

Uložio je 3.000.000 evra u dovođenje 25-godišnjeg Aleiša Vidala, koji je iza sebe imao tek jednu sezonu u Primeri. Ranije je tri godine igrao za Almeriju u Segundi, a pre toga se potucao po B timu Majorke, Himnastiku, niželigašu Pobli, grčkom Pantrakikosu... Jer Espanjol u kojem je ponikao nije verovao u njega.

Aleiš Vidal je tako upoznao Monćija koji mu je postao prvi fudbalski otac, a potom je kao desno krilo došao na brušenje kod trenera Unaja Emerija. On će mu postati drugi „otac“. Emeri je bio taj koji je hrabro gurnuo Vidala u konkurenciji na koju do tada nije navikao. Emeri je bio taj koji se kockao da mu „neki tamo“ Vidal igra pre mlade zvezdice Đerara Delufeua koji je došao kao veliko ime iz Barselone. Emeri je bio taj koji je ponovo sve iznenadio kada je Vidala sa pozicije desnog krila vratio na mesto desnog beka. Taman kada je Katalonac postao ozbiljno oružje u napadu Sevilje. I svaki put je Emeri bio u pravu, a Vidal je igrao sve bolje.

Fiorentina je došla u Sevilju sa španskom tandemom na levoj starni. Hoakin i Markos Alonso je trebalo da budu prevaga Viole protiv Andulažana. Pogotovo nekadašnje krilo Betisa. Ali, Vidal je potpuno odsekao Hoakina i u stilu Danija Alvesa „razapeo šator“ na protivničkoj polovini i dok je Alonsa uništio prodorima i driblinzima.

Prvo je stvarao šanse saigračima, da bi onda uzeo stvar u svoje ruke. Jedan, pa drugi gol i na kraju šut koji je Gameiro pretvorio u treći gol. Zvezda je rođena! Monći zadovoljno trlja ruke, opet je uterao klubu dvadesetak miliona u džep. Lov može da počne, a Barselona bi trebalo da požuri... I makar da ga kapriše za januar kada će joj biti dozvoljena registraciju pojačanja.

Komentari / 0

Ostavite komentar