Хоће ли Новак заиграти у Халеу?

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић могао би у јуну да заигра на турниру у Халеу, на којем је до сада учествовао само једном и то пре шест година.

Тенис 08.05.2015 | 23:20
Хоће ли Новак заиграти у Халеу?

Организатори такмичења у градићу на истоку Немачке, које традиционално претходи Вимблдону, имају велике амбиције. Турир је ове године дуплирао наградни фонд и сада је у категорији АТП 500 што ће свакако утицати да се тамо појаве звучна имена светског тениса.

Хале је претходних сезона био омиљена станица Роџера Федерера, Швајцарац је укључујући и прошлу годину тамо освојио чак седам титула и биће занимљиво уколико Ђоковић реши да заигра тамо. Новак је 2009. стигао тамо до финала, изгубио је од домаћег тенисера, Томија Хаса у три сета.

Сада организатори рачунају да би Новак ипак могао да им одговори позивитно. Барем тако тврди директор турнира Ралф Вебер.

“У сталним смо контактима са Ђоковићем и његовим кампом. Све зависи од тога какав ће резултат остварити на Ролан Гаросу, који за њега има велики значај ове сезоне. Ако буде решио да игра на неком турниру те недеље, верујем да ће то бити код нас”, поручио је Вебер.

Турнир у градићу који броји свега 22.000 становника почиње 15. јуна, игра се на трави, а наградни фонд је 1,57 милиона евра.

Коментари / 0

Оставите коментар