Hoće li Novak zaigrati u Haleu?

Najbolji teniser sveta Novak Đoković mogao bi u junu da zaigra na turniru u Haleu, na kojem je do sada učestvovao samo jednom i to pre šest godina.

Tenis 08.05.2015 | 23:20
Hoće li Novak zaigrati u Haleu?

Organizatori takmičenja u gradiću na istoku Nemačke, koje tradicionalno prethodi Vimbldonu, imaju velike ambicije. Turir je ove godine duplirao nagradni fond i sada je u kategoriji ATP 500 što će svakako uticati da se tamo pojave zvučna imena svetskog tenisa.

Hale je prethodnih sezona bio omiljena stanica Rodžera Federera, Švajcarac je uključujući i prošlu godinu tamo osvojio čak sedam titula i biće zanimljivo ukoliko Đoković reši da zaigra tamo. Novak je 2009. stigao tamo do finala, izgubio je od domaćeg tenisera, Tomija Hasa u tri seta.

Sada organizatori računaju da bi Novak ipak mogao da im odgovori pozivitno. Barem tako tvrdi direktor turnira Ralf Veber.

“U stalnim smo kontaktima sa Đokovićem i njegovim kampom. Sve zavisi od toga kakav će rezultat ostvariti na Rolan Garosu, koji za njega ima veliki značaj ove sezone. Ako bude rešio da igra na nekom turniru te nedelje, verujem da će to biti kod nas”, poručio je Veber.

Turnir u gradiću koji broji svega 22.000 stanovnika počinje 15. juna, igra se na travi, a nagradni fond je 1,57 miliona evra.

Komentari / 0

Ostavite komentar