Не смију нам се поновити деведесете

Потребно је утврдити да ли је терористички напад у Зворнику учинио појединац или је то чин неке групе, рекао је предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић, гостујући у емисији "Пулс" БН ТВ.

Босна и Херцеговина 07.05.2015 | 23:00
Не смију нам се поновити деведесете

“Уколико је организоване групе, она свакако представља већу опасност, али је проблем код појединачних напада што је немогуће спријечити”, кеже Савчић и додаје да се ни у ком случају не би смјеле поновити '90. године.

“Морамо разумно извршити једну добру процјену компетне ситуације, уколико дозволимо поново исте грешке, то нам историја неће опростити”.

Генерал Савчић каже да се Борачка организација у протеклом периоду није бавила заштитом интереса борачке популације.

“Борачка организација је у протеклом периоду изгубила идентитет у области заштите интереса породица погинулих бораца и ратних војних инвалида”, кеже Савчић.

Предсједник Борачке организације Српске истиче да се ова организација залагала за статус удружење од посебног значаја иако су то неке оспоравали, нагласивши да је све више нових удружења са истом сврхом те да политика искориштава такве ситуације.

“Ја сам рекао да онај ко није задовољан радом Борачке организације треба да мијењају њено руководство, али то треба да буде аргументовано, али има и личних интереса појединаца”, каже Савчић и истиче да и даље постоје велике замјерке на Закон о правима бораца, у првом реду са борачким додатком, нагласивши да је тренутно највећи проблем при запошљавању демобилисаних бораца и чланова породица погинулих бораца.

(БН ТВ)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

момак

07.05.2015 21:07

Генерале ако се овако настави биће белаја , само ово није 92 , ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мимоза

07.05.2015 21:28

Па људи моји и они имају зубе ... бојим се да смо отворили пандорину кутију . Ако се установи да је ово представа за јавност надрљали смо ...., нисмо ни свјесни шта радимо , дићемо све те брадоње на нас !?

Name

мислис

07.05.2015 23:12

...као нема висе ЈНА, па да си мало старији, знао би да су Босњаци тада муслимани исто пријетили Србима и 1992. тада сте говорили има нас висе, подрзаце нас Турска и арапски свијет. Босњацка глупост стварно нема граница, ако себе бодрите и куразите уреду, али то код Срба то не пролази. Тако да боље да цутите и покријте се масном поњавом. Да сте били паметни, као сто нисте ни 1992.а, богами ни сада, боље би вам било. Изазивајуци Србе нецете далеко догурати.

Name

Зокс

07.05.2015 23:14

Свака друга ријец, вехабије... Вала како сте кренули дизати тензије до бесвијести ниста ме висе не мозе изненадити.. Ста брига обицног цовјека теме којима се треба бавити полиција? Обицан цовјек хоце посао, породицу, плату.. То нас муци а ако мислите да це се неко ватити пуске да ратује.. Ту сте се преварили. Ни на једној страни нема висе толиких будала.

Name

Гашпар

07.05.2015 21:14

Све то што ти причаш генерале, причали су и твоји предходници, дај нешто конкретно, почни од борачког додатка (ми, који примамо на годишњем нивоу) да то буде на мјесечном нивоу, јер ми, демобилисани борци прве и друге категорије смо тотално дискредитовани...

ОДГОВОРИТЕ
Name

пријатељу

08.05.2015 13:16

мој,знас ста би он рекао.па ви сте добровољно узели орузје,нико вас није терао.

Name

субара

07.05.2015 22:05

Не препадај нас....

ОДГОВОРИТЕ
Name

мука

07.05.2015 22:08

Генерал зна да борци лоше живе, и види се по његовом говору да би помогао борцима, али о томе проблему изгледа да нема саговорнике који би требали дати новац из буџета и неке здравствене олакшице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пророк

07.05.2015 22:29

Како ми се цини поновице се не 92-а него 95-а

ОДГОВОРИТЕ
Name

95-та

08.05.2015 07:24

Немој брате да се понавља 95-та. Тад сам се ус..о кад су нам били пред Бањалуком. Дрзао сам трактор упаљен и цекао да збрисем преко Дрине. Среца, стаде!

Name

марко

08.05.2015 04:32

Нек буде белаја,јер овако висе не мозе односно не сносљиво,тузно али морам реци боље је било у рату!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Првоборац

08.05.2015 06:09

Господине генерале, борцима који су све године рата провели на борбеној линији или у зони борбених дејстава учињена је велика неправда јер за те године немају нити дана стажа пензијског осигурања, насупрот онима што су рат провели по разним канцеларијама, институцијама или предузећима гдје су примали плату и уплаћиван им је допринос за пензијско и здравствено осигурање. Рјешавање овог питања, као и повећање мјесећног и годишњег борачког додатка требало би да буде један од приоритета Борачке организације.Свакако, треба се изборити и за приоритет у запошљавању демобилисаних бораца.Ова три питања су важнија од ичег другог и када то остварите можете добити пролазну оцјену за свој рад у Борачкој организацији.Свако добро генерале Савчићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

08.05.2015 08:58

Поцркаћемо ми сви од глади док нам дају коју марку више. Не требају нама никакве вехабије. Ко је иоле паметан неће допустити својој дјеци да раде ово што смо ми ми радили. У сваком случају волио бих видјети ко ће натјери да опет узмем пушку у руке. Омах ћу тражити визу за Етиопију да у миру проведем остатак живота. Не треба ми никакав запад. Далеко им кућа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

08.05.2015 11:15

Цитајуци ове коментаре видим да су Срби опет наивни кад је рат стао први смо отрцали и предали орузје ови из федерације су мозда вратили покварено,видим да неки казу ко це ме натерати да узмем пуску ,па ста мислис да це те вехабије и њихови следбеници којих је Бих пуна питати гдје би ти хтјео да идес или це ти осјеци главу,

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре мд

08.05.2015 18:34

ста си запјенио смири се мало не препадај људе

Name

Мд

09.05.2015 08:58

Нема потребе никог препадати довољно је погледати ста се ради и једног дана бице белаја са вехабијама хтјели то неки да сакрију или не,јер по коментарима се види да вехабије могу мирно да раде свој посао јер имају пуну подрску из Федерације.