Ne smiju nam se ponoviti devedesete

Potrebno je utvrditi da li je teroristički napad u Zvorniku učinio pojedinac ili je to čin neke grupe, rekao je predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić, gostujući u emisiji "Puls" BN TV.

Bosna i Hercegovina 07.05.2015 | 23:00
Ne smiju nam se ponoviti devedesete

“Ukoliko je organizovane grupe, ona svakako predstavlja veću opasnost, ali je problem kod pojedinačnih napada što je nemoguće spriječiti”, keže Savčić i dodaje da se ni u kom slučaju ne bi smjele ponoviti '90. godine.

“Moramo razumno izvršiti jednu dobru procjenu kompetne situacije, ukoliko dozvolimo ponovo iste greške, to nam istorija neće oprostiti”.

General Savčić kaže da se Boračka organizacija u proteklom periodu nije bavila zaštitom interesa boračke populacije.

“Boračka organizacija je u proteklom periodu izgubila identitet u oblasti zaštite interesa porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida”, keže Savčić.

Predsjednik Boračke organizacije Srpske ističe da se ova organizacija zalagala za status udruženje od posebnog značaja iako su to neke osporavali, naglasivši da je sve više novih udruženja sa istom svrhom te da politika iskorištava takve situacije.

“Ja sam rekao da onaj ko nije zadovoljan radom Boračke organizacije treba da mijenjaju njeno rukovodstvo, ali to treba da bude argumentovano, ali ima i ličnih interesa pojedinaca”, каže Savčić i ističe da i dalje postoje velike zamjerke na Zakon o pravima boraca, u prvom redu sa boračkim dodatkom, naglasivši da je trenutno najveći problem pri zapošljavanju demobilisanih boraca i članova porodica poginulih boraca.

(BN TV)

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

momak

07.05.2015 21:07

Generale ako se ovako nastavi biće belaja , samo ovo nije 92 , ...

ODGOVORITE
Name

mimoza

07.05.2015 21:28

Pa ljudi moji i oni imaju zube ... bojim se da smo otvorili pandorinu kutiju . Ako se ustanovi da je ovo predstava za javnost nadrljali smo ...., nismo ni svjesni šta radimo , dićemo sve te bradonje na nas !?

Name

mislis

07.05.2015 23:12

...kao nema vise JNA, pa da si malo stariji, znao bi da su Bosnjaci tada muslimani isto prijetili Srbima i 1992. tada ste govorili ima nas vise, podrzace nas Turska i arapski svijet. Bosnjacka glupost stvarno nema granica, ako sebe bodrite i kurazite uredu, ali to kod Srba to ne prolazi. Tako da bolje da cutite i pokrijte se masnom ponjavom. Da ste bili pametni, kao sto niste ni 1992.a, bogami ni sada, bolje bi vam bilo. Izazivajuci Srbe necete daleko dogurati.

Name

Zoks

07.05.2015 23:14

Svaka druga rijec, vehabije... Vala kako ste krenuli dizati tenzije do besvijesti nista me vise ne moze iznenaditi.. Sta briga obicnog covjeka teme kojima se treba baviti policija? Obican covjek hoce posao, porodicu, platu.. To nas muci a ako mislite da ce se neko vatiti puske da ratuje.. Tu ste se prevarili. Ni na jednoj strani nema vise tolikih budala.

Name

Gašpar

07.05.2015 21:14

Sve to što ti pričaš generale, pričali su i tvoji predhodnici, daj nešto konkretno, počni od boračkog dodatka (mi, koji primamo na godišnjem nivou) da to bude na mjesečnom nivou, jer mi, demobilisani borci prve i druge kategorije smo totalno diskreditovani...

ODGOVORITE
Name

prijatelju

08.05.2015 13:16

moj,znas sta bi on rekao.pa vi ste dobrovoljno uzeli oruzje,niko vas nije terao.

Name

subara

07.05.2015 22:05

Ne prepadaj nas....

ODGOVORITE
Name

muka

07.05.2015 22:08

General zna da borci loše žive, i vidi se po njegovom govoru da bi pomogao borcima, ali o tome problemu izgleda da nema sagovornike koji bi trebali dati novac iz budžeta i neke zdravstvene olakšice.

ODGOVORITE
Name

prorok

07.05.2015 22:29

Kako mi se cini ponovice se ne 92-a nego 95-a

ODGOVORITE
Name

95-ta

08.05.2015 07:24

Nemoj brate da se ponavlja 95-ta. Tad sam se us..o kad su nam bili pred Banjalukom. Drzao sam traktor upaljen i cekao da zbrisem preko Drine. Sreca, stade!

Name

marko

08.05.2015 04:32

Nek bude belaja,jer ovako vise ne moze odnosno ne snosljivo,tuzno ali moram reci bolje je bilo u ratu!!!

ODGOVORITE
Name

Prvoborac

08.05.2015 06:09

Gospodine generale, borcima koji su sve godine rata proveli na borbenoj liniji ili u zoni borbenih dejstava učinjena je velika nepravda jer za te godine nemaju niti dana staža penzijskog osiguranja, nasuprot onima što su rat proveli po raznim kancelarijama, institucijama ili preduzećima gdje su primali platu i uplaćivan im je doprinos za penzijsko i zdravstveno osiguranje. Rješavanje ovog pitanja, kao i povećanje mjesećnog i godišnjeg boračkog dodatka trebalo bi da bude jedan od prioriteta Boračke organizacije.Svakako, treba se izboriti i za prioritet u zapošljavanju demobilisanih boraca.Ova tri pitanja su važnija od ičeg drugog i kada to ostvarite možete dobiti prolaznu ocjenu za svoj rad u Boračkoj organizaciji.Svako dobro generale Savčiću.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

08.05.2015 08:58

Pocrkaćemo mi svi od gladi dok nam daju koju marku više. Ne trebaju nama nikakve vehabije. Ko je iole pametan neće dopustiti svojoj djeci da rade ovo što smo mi mi radili. U svakom slučaju volio bih vidjeti ko će natjeri da opet uzmem pušku u ruke. Omah ću tražiti vizu za Etiopiju da u miru provedem ostatak života. Ne treba mi nikakav zapad. Daleko im kuća.

ODGOVORITE
Name

Md

08.05.2015 11:15

Citajuci ove komentare vidim da su Srbi opet naivni kad je rat stao prvi smo otrcali i predali oruzje ovi iz federacije su mozda vratili pokvareno,vidim da neki kazu ko ce me naterati da uzmem pusku ,pa sta mislis da ce te vehabije i njihovi sledbenici kojih je Bih puna pitati gdje bi ti htjeo da ides ili ce ti osjeci glavu,

ODGOVORITE
Name

re md

08.05.2015 18:34

sta si zapjenio smiri se malo ne prepadaj ljude

Name

Md

09.05.2015 08:58

Nema potrebe nikog prepadati dovoljno je pogledati sta se radi i jednog dana bice belaja sa vehabijama htjeli to neki da sakriju ili ne,jer po komentarima se vidi da vehabije mogu mirno da rade svoj posao jer imaju punu podrsku iz Federacije.