Алтернатива "Турском току" преко БиХ?

Специјални изасланик америчког Стејт департмента за енергетска питања Амос Хохстајн, састаће се сутра са грчким министром спољних послова и министром за одрживи развој, животну средину и енергетику како би разговарали о алтернативи "Турском току", саопштила је Прес-служба грчких министарстава, за руску агенцију РИА новости.

Свијет 07.05.2015 | 22:00
Алтернатива "Турском току" преко БиХ?

"На овом састанку, који ће се одржати на Хохстајнову иницијативу, расправљаће се о енергетским темама које су у обостраном интересу", наводи се у саопштењу Прес-службе грчких министарстава.

Амерички министар енергетике Ернест Монис претходно је изјавио да САД планирају да представе Грчкој алтернативни гасовод који би ишао од Азербејџана, док би према тврдњама грчког министра спољних послова Никоса Коцијаса, овај гасовод могао ићи и преко територије Босне и Херцеговине и Албаније.

Како подсјећа РИА новости, руски предсједник Владимир Путин изјавио је да је Русија вољна да финансира градњу гасовода "Турски ток" преко територије Грчке.

Путин је у априлу изјавио да би уласком у овај пројекат, Грчка постала један од кључних центара за дистрибуцију гаса у Европи, као и да би зарадила на стотине милиона евра годишње од провизија за транзит гаса.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

цццц

08.05.2015 04:59

Супља прица

ОДГОВОРИТЕ