Разматрана измјена Кривичног закона БиХ

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић рекао је новинарима да је Савјет министара БиХ данас разматрао Нацрт закона о измјенама и допунама Кривичног закона БиХ.

Босна и Херцеговина 07.05.2015 | 16:39
Разматрана измјена Кривичног закона БиХ

"Од, рекао бих три питања или три измјене које су од нас тражене да их у законодавству, односно у Кривичном закону промијенимо, двије су практично усаглашене с ентитетским властима", казао је Шаровић.

По његовим ријечима, остао је један члан неусаглашен и министар правде БиХ сутра има састанак с ентитетским министрима правде „и покушаће да нађу квалитетно рјешење за тај члан који би задовољавао секретаријат Манивала“.

"Ради се о члану који дефинише који је то износ, условно речено, прања новца који се сматра озбиљним кривичним дјелом и да би као озбиљан био третиран од стране законодавства институција БиХ, а они који су мање озбиљни били би третирани, практично, у кривичним законодавствима и судовима ентитета. Мора да се нађе прецизна формула и покушаће сутра да и то усагласе", рекао је министар Шаровић.

Ако усагласе, додао је он, онда би 13. маја то требало бити на сједници Представничког дома, вјероватно одмах иза тога и на Дому народа парламента БиХ.

"Осамнаестог је, као што знате, неки критичан датум и онда би их обавијетили да смо то усагласили. Остало је до тог једног члана и надам се да ће се наћи и то рјешење, да ће се прескочити и та препрека како не би пали на неку од тих листа, "црну", "сиву", казао је министар Шаровић.

(Фена)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

К1

07.05.2015 16:45

Цовјек омиљен и у ФБиХ јер ради врло конкретне и корисне ствари, тј. мијеса се у свој посао, сто је заиста ријетко данас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

07.05.2015 21:49

Једини цовјек који се мозе назвати политицарем у БиХ ! Једини политицар кога да сретнем би ословио са " господине " !

Name

Босанац

07.05.2015 21:18

Да је мало висе министара као Саровиц било би нама у Бих сигурно боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

07.05.2015 22:05

Ре К1 Управо је и проблем са господином Шаровићем јер се мијеша у свој посо , такви политичари су тотално непожељни у овој земљи , само напријед господине , постоје људи у оба ентитета што вас цијене , поздрав !

ОДГОВОРИТЕ