Razmatrana izmjena Krivičnog zakona BiH

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović rekao je novinarima da je Savjet ministara BiH danas razmatrao Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH.

Bosna i Hercegovina 07.05.2015 | 16:39
Razmatrana izmjena Krivičnog zakona BiH

"Od, rekao bih tri pitanja ili tri izmjene koje su od nas tražene da ih u zakonodavstvu, odnosno u Krivičnom zakonu promijenimo, dvije su praktično usaglašene s entitetskim vlastima", kazao je Šarović.

Po njegovim riječima, ostao je jedan član neusaglašen i ministar pravde BiH sutra ima sastanak s entitetskim ministrima pravde „i pokušaće da nađu kvalitetno rješenje za taj član koji bi zadovoljavao sekretarijat Manivala“.

"Radi se o članu koji definiše koji je to iznos, uslovno rečeno, pranja novca koji se smatra ozbiljnim krivičnim djelom i da bi kao ozbiljan bio tretiran od strane zakonodavstva institucija BiH, a oni koji su manje ozbiljni bili bi tretirani, praktično, u krivičnim zakonodavstvima i sudovima entiteta. Mora da se nađe precizna formula i pokušaće sutra da i to usaglase", rekao je ministar Šarović.

Ako usaglase, dodao je on, onda bi 13. maja to trebalo biti na sjednici Predstavničkog doma, vjerovatno odmah iza toga i na Domu naroda parlamenta BiH.

"Osamnaestog je, kao što znate, neki kritičan datum i onda bi ih obavijetili da smo to usaglasili. Ostalo je do tog jednog člana i nadam se da će se naći i to rješenje, da će se preskočiti i ta prepreka kako ne bi pali na neku od tih lista, "crnu", "sivu", kazao je ministar Šarović.

(Fena)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

K1

07.05.2015 16:45

Covjek omiljen i u FBiH jer radi vrlo konkretne i korisne stvari, tj. mijesa se u svoj posao, sto je zaista rijetko danas

ODGOVORITE
Name

Edo , Slatina - Tuzla

07.05.2015 21:49

Jedini covjek koji se moze nazvati politicarem u BiH ! Jedini politicar koga da sretnem bi oslovio sa " gospodine " !

Name

Bosanac

07.05.2015 21:18

Da je malo vise ministara kao Sarovic bilo bi nama u Bih sigurno bolje.

ODGOVORITE
Name

valter

07.05.2015 22:05

Re K1 Upravo je i problem sa gospodinom Šarovićem jer se miješa u svoj poso , takvi političari su totalno nepoželjni u ovoj zemlji , samo naprijed gospodine , postoje ljudi u oba entiteta što vas cijene , pozdrav !

ODGOVORITE