Богдан: Снимајте, Ноле ће освојити Гарос!

Селектор Дејвис куп репрезентације дао је сјајан предлог свим Новаковим фановима, да у главном граду Француске, на гренд слем турниру, укључе своје камере и фотоапарате.

Тенис 08.05.2015 | 13:20
Богдан: Снимајте, Ноле ће освојити Гарос!

Док деветоструки шампион париске шљаке Рафа Надал ове недеље игра на мастерсу у Мадриду, Новак у брдима више Монте Карла вози бицикл и тренира пуном паром. Генералку за Париз имаће од 10. маја у Риму, где брани титулу и како ствари стоје, многи верују да је коначно дошао ред да подигне победнички пехар и у Булоњској шуми.

Селектор Дејвис куп тима Србије Богдан Обрадовић каже да нема бојазни од тога што је Новак прескочио Мадрид.

- Он најбоље зна шта му је потребно и како се осећа. Видим да многе “стручњаке” споља боли што Новак има шансу да ускоро и дуплира предност у односу на другопласираног. Зато и кажем, снимајте филмове о Новаку сада, док је најбољи, да у томе сви уживамо - поручио је Обрадовић за “Блиц”.

Без обзира на Надалову доминацију Ролан Гаросом, није изненађење што је Ђоковић и по кладионицама сада највећи фаворит за трофеј.

- Први разлог због којег верујем да има велике шансе је у томе што је његова каријера много боље избалансирана од Надалове. Видите, Рафа се поноси тиме што је урадио, али мислим да му се то сада као бумеранг враћа. Увек је играо максималан број турнира на шљаци, био је под великим менталним притиском и питам се да ли је било паметно толико се форсирати. Код њега се осећа та огромна исцрпљеност, истрошеност тела. Ђоковић је учинио најпаметнију ствар и зато је сада на путу да уради што су учинила господа Федерер и Надал пре њега - каже Обрадовић.

Оно што ће пажљивији љубитељи тениса приметити јесте да Ђоковић сада има универзалну игру за све подлоге.

- Новак је своју кретњу и игру избалансирао до савршенства, једнаки су на свим подлогама, више не мора да се прилагођава тим променама! То је апсолутно нова димензија тениса и видим да то нико од оних коментатора са запада и не помиње. Ноле је унификовао своју игру. Истина је да је то изискивало велике жртве, пре свега резултатске, али ће му се исплатити - уверен је Обрадовић.

Надал је без титуле од краја фебруара и турнира у Буенос Ајресу.

- То што се враћа на стари рекет знак је да се не осећа добро. То је роварење по сопственом самопоуздању, нервозан је, није навикао да је дуже без титуле - сматра Обрадовић.

ЗАШТО ЋЕ НОВАК ОСВОЈИТИ И ПАРИЗ
Успео је да изједначи игру и кретњу на свим подлогама
Освојио је све најважније титуле у последњих шест месеци
У Париз ће доћи са другом највећом акумулацијом поена од старта сезоне и убедљиво је први
Има форму веома сличну оној из 2011.
Победио је Надала глатко у Монте Карлу и натерао Шпанца у дефанзиву и на одлуку да се врати старом рекету

Коментари / 0

Оставите коментар