Bogdan: Snimajte, Nole će osvojiti Garos!

Selektor Dejvis kup reprezentacije dao je sjajan predlog svim Novakovim fanovima, da u glavnom gradu Francuske, na grend slem turniru, uključe svoje kamere i fotoaparate.

Tenis 08.05.2015 | 13:20
Bogdan: Snimajte, Nole će osvojiti Garos!

Dok devetostruki šampion pariske šljake Rafa Nadal ove nedelje igra na mastersu u Madridu, Novak u brdima više Monte Karla vozi bicikl i trenira punom parom. Generalku za Pariz imaće od 10. maja u Rimu, gde brani titulu i kako stvari stoje, mnogi veruju da je konačno došao red da podigne pobednički pehar i u Bulonjskoj šumi.

Selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović kaže da nema bojazni od toga što je Novak preskočio Madrid.

- On najbolje zna šta mu je potrebno i kako se oseća. Vidim da mnoge “stručnjake” spolja boli što Novak ima šansu da uskoro i duplira prednost u odnosu na drugoplasiranog. Zato i kažem, snimajte filmove o Novaku sada, dok je najbolji, da u tome svi uživamo - poručio je Obradović za “Blic”.

Bez obzira na Nadalovu dominaciju Rolan Garosom, nije iznenađenje što je Đoković i po kladionicama sada najveći favorit za trofej.

- Prvi razlog zbog kojeg verujem da ima velike šanse je u tome što je njegova karijera mnogo bolje izbalansirana od Nadalove. Vidite, Rafa se ponosi time što je uradio, ali mislim da mu se to sada kao bumerang vraća. Uvek je igrao maksimalan broj turnira na šljaci, bio je pod velikim mentalnim pritiskom i pitam se da li je bilo pametno toliko se forsirati. Kod njega se oseća ta ogromna iscrpljenost, istrošenost tela. Đoković je učinio najpametniju stvar i zato je sada na putu da uradi što su učinila gospoda Federer i Nadal pre njega - kaže Obradović.

Ono što će pažljiviji ljubitelji tenisa primetiti jeste da Đoković sada ima univerzalnu igru za sve podloge.

- Novak je svoju kretnju i igru izbalansirao do savršenstva, jednaki su na svim podlogama, više ne mora da se prilagođava tim promenama! To je apsolutno nova dimenzija tenisa i vidim da to niko od onih komentatora sa zapada i ne pominje. Nole je unifikovao svoju igru. Istina je da je to iziskivalo velike žrtve, pre svega rezultatske, ali će mu se isplatiti - uveren je Obradović.

Nadal je bez titule od kraja februara i turnira u Buenos Ajresu.

- To što se vraća na stari reket znak je da se ne oseća dobro. To je rovarenje po sopstvenom samopouzdanju, nervozan je, nije navikao da je duže bez titule - smatra Obradović.

ZAŠTO ĆE NOVAK OSVOJITI I PARIZ
Uspeo je da izjednači igru i kretnju na svim podlogama
Osvojio je sve najvažnije titule u poslednjih šest meseci
U Pariz će doći sa drugom najvećom akumulacijom poena od starta sezone i ubedljivo je prvi
Ima formu veoma sličnu onoj iz 2011.
Pobedio je Nadala glatko u Monte Karlu i naterao Španca u defanzivu i na odluku da se vrati starom reketu

Komentari / 0

Ostavite komentar