Куп БиХ, финале: Широки - Олимпик, најприје на Пецари!

Фудбалери сарајевског Олимпика прву финалну утакмицу Купа Босне и Херцеговине играће на стадиону Пецара против екипе Широког Бријега 20. маја ове године, одлучено је жријебом који је одржан у хотелу Парк у Вогошћи.

Фудбал 08.05.2015 | 10:00
Куп БиХ, финале: Широки - Олимпик, најприје на Пецари!

Реванш сусрет на распореду је 27. маја на стадиону Отока.

Ово је за Широкобријежане шесто финале Купа БиХ и прилика да трећи пут подигну трофеј намијењен побједнику овог такмичења. Истовремено тим с Пецаре је конкурент за освајање титуле првака БиХ.

Освајач Купа БиХ избориће пласман у квалификације за Лигу Европе, а финалиста више нема право на учешће у европским такмичењима, као што је то био случај претходних година.

"Ми ћемо покушати остварити добар резултат на оба фронта. Уопште нећемо имати калкулација. До финала Купа остала су још два кола, па ћемо видјети", рекао је за МОНДО Драган Солдо, генерални секретар Широког Бријега.

"То су двије у финалу подједнаке екипе и мислим да се до друге утакмице неће пуно тога знати", додао је Солдо.

Фудбалерима Олимпика, с друге стране, ово је најбољи пласман у Купу БиХ и прилика да први пут у историји изборе учешће на европској сцени.

Како је за МОНДО рекао Един Прљача, спортски директор Олимпика, "вукови" ће учинити све што је у њиховој моћи да се домогну првог трофеја у историји клуба.

"Вјерујте да не знам да ли је предност што прву играмо у Широком, а другу кући. Важно је да екипа у тих 180 мнута да свој максимум и да борбом и залагањем освоји оно што је заслужила, а то је куп", казао је Един Прљача за МОНДО.

Олимпик живи у сјенци градских ривала Сарајева и Жељезничара, а Прљача се нада да ће чињеница да један сарајевски клуб игра финале Купа БиХ бити довољна да се напуне трибине стадиона Отока.

"Наравно да би требало бити људи који су заинтересовани за утакмицу двије екипе које су међу најбољим у држави и надам се да ће сарајевска публика, мислим на град Сарајево, дати подршку у реванш мечу", додао је Прљача.

Коментари / 0

Оставите коментар