Kup BiH, finale: Široki - Olimpik, najprije na Pecari!

Fudbaleri sarajevskog Olimpika prvu finalnu utakmicu Kupa Bosne i Hercegovine igraće na stadionu Pecara protiv ekipe Širokog Brijega 20. maja ove godine, odlučeno je žrijebom koji je održan u hotelu Park u Vogošći.

Fudbal 08.05.2015 | 10:00
Kup BiH, finale: Široki - Olimpik, najprije na Pecari!

Revanš susret na rasporedu je 27. maja na stadionu Otoka.

Ovo je za Širokobriježane šesto finale Kupa BiH i prilika da treći put podignu trofej namijenjen pobjedniku ovog takmičenja. Istovremeno tim s Pecare je konkurent za osvajanje titule prvaka BiH.

Osvajač Kupa BiH izboriće plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, a finalista više nema pravo na učešće u evropskim takmičenjima, kao što je to bio slučaj prethodnih godina.

"Mi ćemo pokušati ostvariti dobar rezultat na oba fronta. Uopšte nećemo imati kalkulacija. Do finala Kupa ostala su još dva kola, pa ćemo vidjeti", rekao je za MONDO Dragan Soldo, generalni sekretar Širokog Brijega.

"To su dvije u finalu podjednake ekipe i mislim da se do druge utakmice neće puno toga znati", dodao je Soldo.

Fudbalerima Olimpika, s druge strane, ovo je najbolji plasman u Kupu BiH i prilika da prvi put u istoriji izbore učešće na evropskoj sceni.

Kako je za MONDO rekao Edin Prljača, sportski direktor Olimpika, "vukovi" će učiniti sve što je u njihovoj moći da se domognu prvog trofeja u istoriji kluba.

"Vjerujte da ne znam da li je prednost što prvu igramo u Širokom, a drugu kući. Važno je da ekipa u tih 180 mnuta da svoj maksimum i da borbom i zalaganjem osvoji ono što je zaslužila, a to je kup", kazao je Edin Prljača za MONDO.

Olimpik živi u sjenci gradskih rivala Sarajeva i Željezničara, a Prljača se nada da će činjenica da jedan sarajevski klub igra finale Kupa BiH biti dovoljna da se napune tribine stadiona Otoka.

"Naravno da bi trebalo biti ljudi koji su zainteresovani za utakmicu dvije ekipe koje su među najboljim u državi i nadam se da će sarajevska publika, mislim na grad Sarajevo, dati podršku u revanš meču", dodao je Prljača.

Komentari / 0

Ostavite komentar