ЛШ: Барса - Бајерн, реакције...

Тренери, као и увек, виде много тога што обично око не види. Првотимци Барсе кажу да нема речи којима би се могли адекватно описати квалитети њиховог најбољег играча. Офанзивац Бавараца, Томас Милер, позива остатак тима да не клоне после тешког пораза на Ноу Кампу.

Фудбал 07.05.2015 | 14:00
ЛШ: Барса - Бајерн, реакције...

Барселона – Бајерн Минхен 3:0!

Стрелац два дивна гола и асистент – Лео Меси.

Али... У мору коментара о томе да је Меси потврдио да се ради о нестварном фудбалском таленту, који може да реши сваку утакмицу, па и кад цела екипа стане, мало ко је ове вечери говорио и писао о томе како се догодило да фудбалска машина као Бајерн створи ЈЕДНУ шансу за гол за 90 и кусур минута игре.

Да, није било Арјена Робена, Франка Риберија и Давида Алабе, али сви, па и сам тренер Барселоне Луис Енрике, очекивали су од екипе Пепа Гвардиоле више. С правом...

Тактички, Барса је убила ривала до неког 60. или 65. минута, када Каталонци нису више имали снаге за тотални пресинг, што је очигледно осетио Меси, па је у простору који се створио када је Бајерн наивно кренуо напред, направио прави дар-мар. Међутим, ко је био кључ до 77. минута и првог Месијевог гола.

Ако питате Енрикеа – Серђо Бускетс и не само Серђо Бускетс, већ сви везисти који су натерали Баварце на јако много грешака у предаји.

"Искрено, не сећам се да је Бајерн имао шансу, осим оне једне коју је Левандовски пропустио у првих 20 минута. А, то није само због Бускетса. Цео тим је играо добро. Генерално, веома сам задовољан како су се ствари одвијале и како смо одиграли, знали смо тачно како да играмо против ривала који има невероватне могућности. Пеп је остао лојалан свом стилу, његовој философији, а ми смо се трудили да урадимо исто", рекао је Енрике.

"И, наравно, не можемо а да не поменемо атмосферу на 'Камп Ноу'. Дошао сам у Барселону 1996. године и навијачи су ме моментално прихватили као свог, што се није променило до данас".

О Месију...

"Он никада не пропусти прилику да ме изненади, али изгледа да нећу бити у стању да запамтим све његове магичне моменте, нажалост", рекао је.

"Ово је перфектан резултат, који нас приближава корак ближе финалу. Али, морамо да будемо опрезни у реваншу".

Лионел Меси задивио је фудбалски свет, головима који су Барселону одвели на праг финала Лиге шампиона у Берлину.

Аргентинац је са два поготка "преломио" први меч против Бајерна (3:0), када се чинило да је Мануел Нојер са три-четири вансеријске интервенције исфрустрирао домаћина на Ноу Кампу и да ће првак Немачке у реваншу бити фаворит за пролаз.

"(Тренер Бајерна, Пеп) Гвардиола је био у праву - када Меси игра на свом највишем нивоу, онда је незаустављив. Дао је два фантастична гола, поготово други. Имамо велику срећу да је играч Барселоне", рекао је штопер Ђерар Пике, обећавши да ће Каталонци у Минхену покушати да дају још неки гол и поново победе.

"Меси је играч кога је немогуће описати. Само га треба гледати. Срећни смо због резултата, али морамо да довршимо посао следеће недеље", надовезао се Месијев земљак Хавијер Маскерано.

Хрват Иван Ракитић одао је признање и другој двојици нападача, Нејмару (стрелац трећег поготка) и Луису Суарезу.

"У нападу имамо заиста невероватне играче, а Меси је јединствен у свету. Не постоји нико сличан њему и хвала богу што игра за нас. Пресрећни смо због његових голова, али највише због комплетног посла који је вечерас одрадила екипа", рекао је Ракитић.

Карлос Бускетс сматра да је Меси "гаранција успеха".

"Он је најбољи на свету, чак и ако не добије ту награду. Сви људи у фудбалу то знају".

Чисто да украси феноменално вече, Аргентинац је са 77 голова избио на прво место "вечне" листе стрелаца Лиге шампиона, испред Кристијана Роналда са 76.

Фудбалер Бајерна Филип Лам одбио је да се сложи са констатацијом да је Лионел Меси нерешива енигма за противничке одбране.

"Меси је фудбалер као и сваки други. Суочили смо се са њим када смо победили Барселону 7:0 (у двомечу полуфинала 2013), суочили смо се са њим у финалу Светског првенства. Меси није проблем", рекао је Лам.

"Зауставили смо Месија много пута. Вечерас то није било могуће. Диван фудбалер", додао је Бастијан Швајнштајгер.

0:0 био би одличан резултат за госте, пораз 0:1 дао би наду пред реванш, пораз 0:2 оставио колико-толико реалну могућност за преокрет.

Међутим, победа разгоропађене Барселоне 3:0 у првом полуфиналном мечу Лиге шампиона пружа Баварцима јако малу шансу да се ипак нађу у финалу.

Томас Милер, један од најважнијих играча шампиона Бундеслиге, апеловао је на екипу да не падне и да задржи главу високо подигнутом.

"У другом полувремену имао сам осећај да смо боље контролисали утакмицу од Барселоне. Није једноставно играти на Ноу Кампу, али нисам осетио да бисмо могли да изгубимо 3:0. Међутим, ми смо Бајерн и увек стојимо усправни", рекао је он.

У четвртфиналу, Бајерн је прву утакмицу изгубио од Портоа резултатом 1:3. У другој је разбио Португалце на свом стадиону 6:1. Сада ће им бити потребан још већи, историјски преокрет.

Неопходан им је подвиг следеће недеље.

"Нисмо очекивали да и сада почнемо двомеч као и у четвртфиналу, али урадићемо све што можемо у уторак. Ипак, требало би рећи реално - била би сензација ако се пласирамо у финале. Понављам, урадићемо све да тако буде", додао је Милер.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

м

07.05.2015 16:47

Лео је потврдио да му нема премца и да је раван Роналдињу. А сад несто невезано за фудбал, морам да похвалим БН ТВ да је побољшала филмски програм, поготово вечерњи, са серијом Никита (а не неким шпанским или још горе турским серијама) а након серије и све бољим филмовима, једино још остаје да уклонете оне клете партизанске филмове преко дана. Поздрав за редакцију филмског програма.

ОДГОВОРИТЕ