LŠ: Barsa - Bajern, reakcije...

Treneri, kao i uvek, vide mnogo toga što obično oko ne vidi. Prvotimci Barse kažu da nema reči kojima bi se mogli adekvatno opisati kvaliteti njihovog najboljeg igrača. Ofanzivac Bavaraca, Tomas Miler, poziva ostatak tima da ne klone posle teškog poraza na Nou Kampu.

Fudbal 07.05.2015 | 14:00
LŠ: Barsa - Bajern, reakcije...

Barselona – Bajern Minhen 3:0!

Strelac dva divna gola i asistent – Leo Mesi.

Ali... U moru komentara o tome da je Mesi potvrdio da se radi o nestvarnom fudbalskom talentu, koji može da reši svaku utakmicu, pa i kad cela ekipa stane, malo ko je ove večeri govorio i pisao o tome kako se dogodilo da fudbalska mašina kao Bajern stvori JEDNU šansu za gol za 90 i kusur minuta igre.

Da, nije bilo Arjena Robena, Franka Riberija i Davida Alabe, ali svi, pa i sam trener Barselone Luis Enrike, očekivali su od ekipe Pepa Gvardiole više. S pravom...

Taktički, Barsa je ubila rivala do nekog 60. ili 65. minuta, kada Katalonci nisu više imali snage za totalni presing, što je očigledno osetio Mesi, pa je u prostoru koji se stvorio kada je Bajern naivno krenuo napred, napravio pravi dar-mar. Međutim, ko je bio ključ do 77. minuta i prvog Mesijevog gola.

Ako pitate Enrikea – Serđo Buskets i ne samo Serđo Buskets, već svi vezisti koji su naterali Bavarce na jako mnogo grešaka u predaji.

"Iskreno, ne sećam se da je Bajern imao šansu, osim one jedne koju je Levandovski propustio u prvih 20 minuta. A, to nije samo zbog Busketsa. Ceo tim je igrao dobro. Generalno, veoma sam zadovoljan kako su se stvari odvijale i kako smo odigrali, znali smo tačno kako da igramo protiv rivala koji ima neverovatne mogućnosti. Pep je ostao lojalan svom stilu, njegovoj filosofiji, a mi smo se trudili da uradimo isto", rekao je Enrike.

"I, naravno, ne možemo a da ne pomenemo atmosferu na 'Kamp Nou'. Došao sam u Barselonu 1996. godine i navijači su me momentalno prihvatili kao svog, što se nije promenilo do danas".

O Mesiju...

"On nikada ne propusti priliku da me iznenadi, ali izgleda da neću biti u stanju da zapamtim sve njegove magične momente, nažalost", rekao je.

"Ovo je perfektan rezultat, koji nas približava korak bliže finalu. Ali, moramo da budemo oprezni u revanšu".

Lionel Mesi zadivio je fudbalski svet, golovima koji su Barselonu odveli na prag finala Lige šampiona u Berlinu.

Argentinac je sa dva pogotka "prelomio" prvi meč protiv Bajerna (3:0), kada se činilo da je Manuel Nojer sa tri-četiri vanserijske intervencije isfrustrirao domaćina na Nou Kampu i da će prvak Nemačke u revanšu biti favorit za prolaz.

"(Trener Bajerna, Pep) Gvardiola je bio u pravu - kada Mesi igra na svom najvišem nivou, onda je nezaustavljiv. Dao je dva fantastična gola, pogotovo drugi. Imamo veliku sreću da je igrač Barselone", rekao je štoper Đerar Pike, obećavši da će Katalonci u Minhenu pokušati da daju još neki gol i ponovo pobede.

"Mesi je igrač koga je nemoguće opisati. Samo ga treba gledati. Srećni smo zbog rezultata, ali moramo da dovršimo posao sledeće nedelje", nadovezao se Mesijev zemljak Havijer Maskerano.

Hrvat Ivan Rakitić odao je priznanje i drugoj dvojici napadača, Nejmaru (strelac trećeg pogotka) i Luisu Suarezu.

"U napadu imamo zaista neverovatne igrače, a Mesi je jedinstven u svetu. Ne postoji niko sličan njemu i hvala bogu što igra za nas. Presrećni smo zbog njegovih golova, ali najviše zbog kompletnog posla koji je večeras odradila ekipa", rekao je Rakitić.

Karlos Buskets smatra da je Mesi "garancija uspeha".

"On je najbolji na svetu, čak i ako ne dobije tu nagradu. Svi ljudi u fudbalu to znaju".

Čisto da ukrasi fenomenalno veče, Argentinac je sa 77 golova izbio na prvo mesto "večne" liste strelaca Lige šampiona, ispred Kristijana Ronalda sa 76.

Fudbaler Bajerna Filip Lam odbio je da se složi sa konstatacijom da je Lionel Mesi nerešiva enigma za protivničke odbrane.

"Mesi je fudbaler kao i svaki drugi. Suočili smo se sa njim kada smo pobedili Barselonu 7:0 (u dvomeču polufinala 2013), suočili smo se sa njim u finalu Svetskog prvenstva. Mesi nije problem", rekao je Lam.

"Zaustavili smo Mesija mnogo puta. Večeras to nije bilo moguće. Divan fudbaler", dodao je Bastijan Švajnštajger.

0:0 bio bi odličan rezultat za goste, poraz 0:1 dao bi nadu pred revanš, poraz 0:2 ostavio koliko-toliko realnu mogućnost za preokret.

Međutim, pobeda razgoropađene Barselone 3:0 u prvom polufinalnom meču Lige šampiona pruža Bavarcima jako malu šansu da se ipak nađu u finalu.

Tomas Miler, jedan od najvažnijih igrača šampiona Bundeslige, apelovao je na ekipu da ne padne i da zadrži glavu visoko podignutom.

"U drugom poluvremenu imao sam osećaj da smo bolje kontrolisali utakmicu od Barselone. Nije jednostavno igrati na Nou Kampu, ali nisam osetio da bismo mogli da izgubimo 3:0. Međutim, mi smo Bajern i uvek stojimo uspravni", rekao je on.

U četvrtfinalu, Bajern je prvu utakmicu izgubio od Portoa rezultatom 1:3. U drugoj je razbio Portugalce na svom stadionu 6:1. Sada će im biti potreban još veći, istorijski preokret.

Neophodan im je podvig sledeće nedelje.

"Nismo očekivali da i sada počnemo dvomeč kao i u četvrtfinalu, ali uradićemo sve što možemo u utorak. Ipak, trebalo bi reći realno - bila bi senzacija ako se plasiramo u finale. Ponavljam, uradićemo sve da tako bude", dodao je Miler.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

m

07.05.2015 16:47

Leo je potvrdio da mu nema premca i da je ravan Ronaldinju. A sad nesto nevezano za fudbal, moram da pohvalim BN TV da je poboljšala filmski program, pogotovo večernji, sa serijom Nikita (a ne nekim španskim ili još gore turskim serijama) a nakon serije i sve boljim filmovima, jedino još ostaje da uklonete one klete partizanske filmove preko dana. Pozdrav za redakciju filmskog programa.

ODGOVORITE