Дан сјећања на жртве НАТО агресије

Церемонија полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 7. маја - Дана сећања на цивилне жртве НАТО агресије биће организована данас код споменика жртвама НАТО агресије у Нишу.

Србија 07.05.2015 | 07:45
Дан сјећања на жртве НАТО агресије

Церемонију ће предводити министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, а како је наведено у саопштењу министарства, венце ће положити и градоначелник Ниша, представници Дипломатског кора, као и удружења и грађани.

Дан сећања на цивилне жртве НАТО агресије страдале од касетне муниције установљен је ове године и први пут се обележава у склопу Државног програма обележавања годишњица историјских догађаја ослободилачких ратова Србије.

У саопштењу се подећа да је седмог маја 1999. године НАТО гађао центар Ниша касетним бомбама те да је на улазу у Шуматовачку улицу, у близини Нишке пијаце, погинуло је 16 недужних цивила.

Истог дана од касетне муниције погинуло је више од 60 људи.

Извор: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дејан Јанковиц

07.05.2015 07:20

Никада не заборавити невине зртве НАТО фасиста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

07.05.2015 09:32

Није ми јасно како Вучић поред свих силних убијања и немилосрдног бомбардовања НАТО пакта диже међудржавне односе са САД-ом на "виши" ниво?! Изгледа да се и њему памћење скратило. Срамота. Када већ обилази цијелу Србију нека обиђе сва силна мјеста гдје је српски народ убијан. Само нека обуче заштитно одјело да не би случајно био озрачен од осиромашеног уранијума од силних бомби које су потрошили гађајући цјелу Србију.

ОДГОВОРИТЕ