Дјечак из Србије се утопио у Њемачкој

Петогодишњи Филип С. из Србије пронађен је мртав у базену отпадних вода у близини избегличког дома у Штралену, у покрајини Северна Рајна Вестфалија, где је дечак био смештен, јављају немачки медији наводећи да полиција, премда базен има високу ограду, полази од тога да се дечак утопио и није жртва злочина.

Свијет 07.05.2015 | 07:13
Дјечак из Србије се утопио у Њемачкој

Тело дечака пронађено је 24 сата после нестанка. У потрагу за дечаком било је укључено 100 полицајаца, хеликоптери, рониоци и пси трагачи.

Како је дечак који је са родитељима, браћом и сестрама живео у оближњем избегличком кампу упао у базен са отпадном водом око кога је ограда висока 2,1 метар, још је мистерија.

Нестанак дечака пријавили су родитељи у уторак по подне. Полицији су се обратили у 17 сати, а сат и по пре позива нису знали где је дечак. Објаснили су да је дете било са браћом, сестрама и другарима из кампа и да је посматрало ватрогасце који су чистили терен после невремена. Када су ватрогасци завршили рашчишћавање, деца су кренула ка кампу. Петогодишњи Филип, међутим, није се вратио с осталом децом.

Узнемирени родитељи су навели да дечак не говори немачки и да је епилептичар.

У потрагу за дечаком одмах је кренуло стотину полицајаца, ватрогасаца, и немачких и холандских, јер је град близу немачко-холандске границе. У потрази су коришћени и пси трагачи, као и хеликоптер са термовизијском камером која уочава топлоту људског тела. И рониоци су трагали за дечаком јер је камп поред шума, ливада, окружен и водом.

Алармирана је и јавност да уколико примете дечака високог метар, обученог у фармерке и црно-белу мајицу с тамном јакном, да то одмах јаве полицији. Понуђена је и новчана награда за информације о Филипу С. Апели нису, нажалост, уродили плодом јер дечака нико није видео.

После неколико сати опсежне потраге, тело дечака је нађено у канализационом базену чију површину покривају алге. Нејасно је како се малишан попео преко ограде више од два метра која окружује базен и истрага би требало да утврди шта се тачно десило.

Шест дана пре трагедије Филип С. је са родитељима из Србије допутовао у Немачку и били су смештени у избегличком кампу у близини Стралена.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар