Dječak iz Srbije se utopio u Njemačkoj

Petogodišnji Filip S. iz Srbije pronađen je mrtav u bazenu otpadnih voda u blizini izbegličkog doma u Štralenu, u pokrajini Severna Rajna Vestfalija, gde je dečak bio smešten, javljaju nemački mediji navodeći da policija, premda bazen ima visoku ogradu, polazi od toga da se dečak utopio i nije žrtva zločina.

Svijet 07.05.2015 | 07:13
Dječak iz Srbije se utopio u Njemačkoj

Telo dečaka pronađeno je 24 sata posle nestanka. U potragu za dečakom bilo je uključeno 100 policajaca, helikopteri, ronioci i psi tragači.

Kako je dečak koji je sa roditeljima, braćom i sestrama živeo u obližnjem izbegličkom kampu upao u bazen sa otpadnom vodom oko koga je ograda visoka 2,1 metar, još je misterija.

Nestanak dečaka prijavili su roditelji u utorak po podne. Policiji su se obratili u 17 sati, a sat i po pre poziva nisu znali gde je dečak. Objasnili su da je dete bilo sa braćom, sestrama i drugarima iz kampa i da je posmatralo vatrogasce koji su čistili teren posle nevremena. Kada su vatrogasci završili raščišćavanje, deca su krenula ka kampu. Petogodišnji Filip, međutim, nije se vratio s ostalom decom.

Uznemireni roditelji su naveli da dečak ne govori nemački i da je epileptičar.

U potragu za dečakom odmah je krenulo stotinu policajaca, vatrogasaca, i nemačkih i holandskih, jer je grad blizu nemačko-holandske granice. U potrazi su korišćeni i psi tragači, kao i helikopter sa termovizijskom kamerom koja uočava toplotu ljudskog tela. I ronioci su tragali za dečakom jer je kamp pored šuma, livada, okružen i vodom.

Alarmirana je i javnost da ukoliko primete dečaka visokog metar, obučenog u farmerke i crno-belu majicu s tamnom jaknom, da to odmah jave policiji. Ponuđena je i novčana nagrada za informacije o Filipu S. Apeli nisu, nažalost, urodili plodom jer dečaka niko nije video.

Posle nekoliko sati opsežne potrage, telo dečaka je nađeno u kanalizacionom bazenu čiju površinu pokrivaju alge. Nejasno je kako se mališan popeo preko ograde više od dva metra koja okružuje bazen i istraga bi trebalo da utvrdi šta se tačno desilo.

Šest dana pre tragedije Filip S. je sa roditeljima iz Srbije doputovao u Nemačku i bili su smešteni u izbegličkom kampu u blizini Stralena.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar