Партизан од 1:5 против Звезде до финала!

Ватерполисти Партизана бориће се за 26. титулу првака државе пошто су у полуфиналу елиминисали "вечитог" ривала. Сјајан меч на Бањици. Са Радничким из Крагујевца за титулу.

Остали спортови 06.05.2015 | 22:20
Партизан од 1:5 против Звезде до финала!

Браво!

За Партизан и Црвену звезду.

Шампион је предао трон, али је то учинио после велике борбе у кључалој води базена на Бањици.

Црно-бели ће играти у финалу против Радничког из Крагујевца. Заслужено!

"Вечити" ривали су пред пуним трибинама, у сјајној атмосфери приредили незаборавну представу за све љубитеље ватерпола. Победник је одлучен тек после петераца у завршници какву могу да приреде само врхунске екипе.

А тимови Владимира Вујасиновића и Дејана Савића, упркос тинејџерском просеку година, на сигурном су путу да то ускоро и постану.

Партизан - Црвена звезда 7:7 (1:2, 0:2, 2:1, 4:2), после пенала 11:10!

После нешто више од две и по четвртине деловало је да ће Звезда лако изађи на крај са лошим Партизаном. Ништа није наговештавало завршницу за памћење.

Још увек актуелни првак је средином треће четвртине водио 5:1. Савићев тим, са изванредном одбраном којом је командовао искусни Денис Шефик, од почетка утакмице је диктирао темпо који му је више одговарао.

Велики хендикеп за "парни ваљак" представљало је искључење Гаврила Суботића већ у првој четвртини. Један од носилаца игре црно-белих заредио је црвени картон због ударања противника.

А, онда се "пробудио" Душан Мандић!

На тачно пет минута пре краја Мандић постиже гол из оправдано досуђеног петерца за 5:5. Звезда не користи играча више, а Партизан већ у следећем нападу стиже до првог вођства. Мандић "бомбом" за шест метара буши мрежу црвено-белих. Репрезентативац Србије даје и трећи гол заредом за "плус два" и после серије 6:0, домаћин, уз еуфоричну атмосферу, дочекује последњи минут.

Пласман у финале је већ почео да се слави, али су црвено-бели са два гола заледили срца црно-белих.

Победника су одлучили петерци.

Партизанови играчи, сви до једног (Мандић, Асановић, Танасковић, Јакшић), су били прецизни, док са друге стране пенале нису искористили Виктор Рашовић и Сава Ранђеловић. Голман "парног ваљка" Страјо Ристичевић, у одсуству Слободана Сора, који је морао да се прикључи припремама бразилске репрезентације, био је изванредан.

ПЕТЕРЦИ

0:1 - Страхиња Рашовић
1:1 - Мандић
1:2 - Његован
2:2 - Асановић
2:2 - Промашај Виктор Рашовић
3:2 - Танасковић
3:3 - Бјелић
4:3 - Јакшић
4:3 - Промашај Ранђеловића

Партизан ће први пут после 2012. године, када је и освојио последњу титулу, играти за трофеј у шампионату Србије.

Први меч против Радничког игра се већ у суботу у Крагујевцу.

Коментари / 0

Оставите коментар