Partizan od 1:5 protiv Zvezde do finala!

Vaterpolisti Partizana boriće se za 26. titulu prvaka države pošto su u polufinalu eliminisali "večitog" rivala. Sjajan meč na Banjici. Sa Radničkim iz Kragujevca za titulu.

Ostali sportovi 06.05.2015 | 22:20
Partizan od 1:5 protiv Zvezde do finala!

Bravo!

Za Partizan i Crvenu zvezdu.

Šampion je predao tron, ali je to učinio posle velike borbe u ključaloj vodi bazena na Banjici.

Crno-beli će igrati u finalu protiv Radničkog iz Kragujevca. Zasluženo!

"Večiti" rivali su pred punim tribinama, u sjajnoj atmosferi priredili nezaboravnu predstavu za sve ljubitelje vaterpola. Pobednik je odlučen tek posle peteraca u završnici kakvu mogu da prirede samo vrhunske ekipe.

A timovi Vladimira Vujasinovića i Dejana Savića, uprkos tinejdžerskom proseku godina, na sigurnom su putu da to uskoro i postanu.

Partizan - Crvena zvezda 7:7 (1:2, 0:2, 2:1, 4:2), posle penala 11:10!

Posle nešto više od dve i po četvrtine delovalo je da će Zvezda lako izađi na kraj sa lošim Partizanom. Ništa nije nagoveštavalo završnicu za pamćenje.

Još uvek aktuelni prvak je sredinom treće četvrtine vodio 5:1. Savićev tim, sa izvanrednom odbranom kojom je komandovao iskusni Denis Šefik, od početka utakmice je diktirao tempo koji mu je više odgovarao.

Veliki hendikep za "parni valjak" predstavljalo je isključenje Gavrila Subotića već u prvoj četvrtini. Jedan od nosilaca igre crno-belih zaredio je crveni karton zbog udaranja protivnika.

A, onda se "probudio" Dušan Mandić!

Na tačno pet minuta pre kraja Mandić postiže gol iz opravdano dosuđenog peterca za 5:5. Zvezda ne koristi igrača više, a Partizan već u sledećem napadu stiže do prvog vođstva. Mandić "bombom" za šest metara buši mrežu crveno-belih. Reprezentativac Srbije daje i treći gol zaredom za "plus dva" i posle serije 6:0, domaćin, uz euforičnu atmosferu, dočekuje poslednji minut.

Plasman u finale je već počeo da se slavi, ali su crveno-beli sa dva gola zaledili srca crno-belih.

Pobednika su odlučili peterci.

Partizanovi igrači, svi do jednog (Mandić, Asanović, Tanasković, Jakšić), su bili precizni, dok sa druge strane penale nisu iskoristili Viktor Rašović i Sava Ranđelović. Golman "parnog valjka" Strajo Rističević, u odsustvu Slobodana Sora, koji je morao da se priključi pripremama brazilske reprezentacije, bio je izvanredan.

PETERCI

0:1 - Strahinja Rašović
1:1 - Mandić
1:2 - Njegovan
2:2 - Asanović
2:2 - Promašaj Viktor Rašović
3:2 - Tanasković
3:3 - Bjelić
4:3 - Jakšić
4:3 - Promašaj Ranđelovića

Partizan će prvi put posle 2012. godine, kada je i osvojio poslednju titulu, igrati za trofej u šampionatu Srbije.

Prvi meč protiv Radničkog igra se već u subotu u Kragujevcu.

Komentari / 0

Ostavite komentar