АРГ: Уочи ''другог земљотреса'': Изађите и погините!

Каниђа поручио играчима Ривера: Изађите и погините! Легендарни нападач који је писао историју на обе стране Суперклаикса објашава зашто је сутрашњи меч важнији за Милионере.

Фудбал 07.05.2015 | 18:40
АРГ: Уочи ''другог земљотреса'': Изађите и погините!

У прелепом дербију минулог викенда, Бока Јуниорс је заслуженом победом над Ривер Платом отворила тирлогију „Суперкласико 2015“. Аргентински гиганти ће у року под 12 дана одиграти чак три меча, а Аргентина подрхтава уочи другог окршаја.

У ноћи између четвртка и петка, у два часа после поноћи, Ривер и Бока ће одмерити снаге у првом мечу осмине финала Лопа Либертадорес. Биће то други део трилогије која попут земљотреса већ данима дрма Аргентину. Реванш и коначни, трећи део је на програму за седам дана.

Уочи другог мајског Суперкласика, занимљиво је чути и мишљење легендарног Клаудија Каниђе. Чувеног нападача који је по три сезоне провео у ова великана из Бунеос Ајреса и осетио искуство играња на обе стране у Суперкласику.

Каниђа је 1985. закорачио на фудбалску сцену као члан Ривера, а десет година касније је обукао дерс Боке. Исписао је историју када је у Суперкласику 1996. године уништио Ривер и постигао хет-трик играјући у тандему са Дијегом Марадономн.
„Тешко је постићи један, а камоли три гола у Суперкласику. Играо сам дерби Рома - Лацио који је јак. Играо сам у Шкотској за Ренџерсе против Селтика. Тамо је и религиозна подела. Али, ништа у свету фудбала не може да се мери са окршајима Боке и Ривера. Играо сам на обе стране и знам да је у питању иста доза притиска. Нема разлике“, каже Каниђа.

Бока има јачи тим, потврдила је то у недељу, али Ривер је актуелни шампион и жељан је освете на свом Монументалу.
„Бока се много поправила откако их је преузео тренер Аруабарена. Преузео их је у тешком тренутку и усадио им победнички менталитет. Иако је млад стручњак, јако је храбар. Бока има малу предност јер је добила недавни Суперкласико у првенству. Риверу ће бити теже после недавног пораза јер ће играчи размишљати 'шта ако изгубимо опет?' Ако изгубе други Суперкласико, трећи ће бити унапред изгубљен. Биће тешко да поврате самопоуздање. Али, верујем да ће их Гаљардо добро припремити. Жељни су освете, играју пред својим навијачима, а када изгубиш један Суперкласико, онда у другом идеш да погинеш за победу. За сваку лопту се бориш као да ти је то последње у животу“, поручује Каниђа.

Коментари / 0

Оставите коментар