ARG: Uoči ''drugog zemljotresa'': Izađite i poginite!

Kaniđa poručio igračima Rivera: Izađite i poginite! Legendarni napadač koji je pisao istoriju na obe strane Superklaiksa objašava zašto je sutrašnji meč važniji za Milionere.

Fudbal 07.05.2015 | 18:40
ARG: Uoči ''drugog zemljotresa'': Izađite i poginite!

U prelepom derbiju minulog vikenda, Boka Juniors je zasluženom pobedom nad River Platom otvorila tirlogiju „Superklasiko 2015“. Argentinski giganti će u roku pod 12 dana odigrati čak tri meča, a Argentina podrhtava uoči drugog okršaja.

U noći između četvrtka i petka, u dva časa posle ponoći, River i Boka će odmeriti snage u prvom meču osmine finala Lopa Libertadores. Biće to drugi deo trilogije koja poput zemljotresa već danima drma Argentinu. Revanš i konačni, treći deo je na programu za sedam dana.

Uoči drugog majskog Superklasika, zanimljivo je čuti i mišljenje legendarnog Klaudija Kaniđe. Čuvenog napadača koji je po tri sezone proveo u ova velikana iz Buneos Ajresa i osetio iskustvo igranja na obe strane u Superklasiku.

Kaniđa je 1985. zakoračio na fudbalsku scenu kao član Rivera, a deset godina kasnije je obukao ders Boke. Ispisao je istoriju kada je u Superklasiku 1996. godine uništio River i postigao het-trik igrajući u tandemu sa Dijegom Maradonomn.
„Teško je postići jedan, a kamoli tri gola u Superklasiku. Igrao sam derbi Roma - Lacio koji je jak. Igrao sam u Škotskoj za Rendžerse protiv Seltika. Tamo je i religiozna podela. Ali, ništa u svetu fudbala ne može da se meri sa okršajima Boke i Rivera. Igrao sam na obe strane i znam da je u pitanju ista doza pritiska. Nema razlike“, kaže Kaniđa.

Boka ima jači tim, potvrdila je to u nedelju, ali River je aktuelni šampion i željan je osvete na svom Monumentalu.
„Boka se mnogo popravila otkako ih je preuzeo trener Aruabarena. Preuzeo ih je u teškom trenutku i usadio im pobednički mentalitet. Iako je mlad stručnjak, jako je hrabar. Boka ima malu prednost jer je dobila nedavni Superklasiko u prvenstvu. Riveru će biti teže posle nedavnog poraza jer će igrači razmišljati 'šta ako izgubimo opet?' Ako izgube drugi Superklasiko, treći će biti unapred izgubljen. Biće teško da povrate samopouzdanje. Ali, verujem da će ih Galjardo dobro pripremiti. Željni su osvete, igraju pred svojim navijačima, a kada izgubiš jedan Superklasiko, onda u drugom ideš da pogineš za pobedu. Za svaku loptu se boriš kao da ti je to poslednje u životu“, poručuje Kaniđa.

Komentari / 0

Ostavite komentar