Паника у Мадриду! А ево и због чега...

Реалу за финале потребна победа коју никад није остварио! Јувентус не зна за елиминацију из европских купова после 2:1 из првог меча, а све је почело против - Партизана!

Фудбал 07.05.2015 | 18:20
Паника у Мадриду! А ево и због чега...

Велика врка у великом клубу. Тако би се могла описати ситуација у Реалу дан после пораза од Јувентуса и утиска да је притисак на играчима мадридског клуба већи него иједном у досадашњем току сезоне. На то упућују подаци који фаворизују Стару даму пред реванш на стадиону Сантјаго Бернабеу наредне среде.

Педантни статистичари подсећају да првак Италије никад није испало из европског такмичења ако је први меч нокаут рунде добио 2:1. А баш тако је било у Торину. Занимљиво, та амајлија од резултата први пут је донела срећу црно-белима против Партизана у премијерној рунди Купа шампиона у сезони 1961/62, кад је у Београду било баш 2:1, у реваншу у Италији тамошњи великан био је још убедљивији (5:1), у четвртфиналу отишао је на ноге управо Реал Мадриду и изгубио тек после мајсторице у Паризу.

Јуве је на исти начин пролазио Астон Вилу (1983), Ајакс (1997), Олимпијакос (1999) и Борусију из Дортмунда ове године. Све у Купу или Лиги шампиона.

У УЕФА купу је био бољи од немачких представника Ворварст Франкфурта (1974), Карл Маркс Штата (1989), затим Сигме из Олумуца, Бенфике и Пари Сен Жермена (све у сезони 1992/1992) кад је и освојио ово такмичење, те Ајкаса у Лиги Европе (2009).

Тренер Масимилијано Алегри ће се, претпоставља се, ушанчити у ров и чекати Реал без обзира што кажу како на Сантјаго Бернабеу 90 минута траје дуже него на било ком другом стадиону. А ако је неко мајстор да се брани онда су то Италијани. Још кад се зна да се Реал Мадрид није прославио у утакмицама Купа или Лиге шампиона кад је јурио поменути заостатак све је више оних који верују да ће Стара дама успети да издржи и пласира се у финале у Берлину. Јер, краљевски клуб једноставно не зна да прође даље кад изгуби први меч полуфинала.

Та по Мадриђане црна традиција почела је 1968. кад је Манчестер јунајтед славио 1:0, а у реваншу било 3:3. Пет година касније успешнији је био Ајакс (2:1, 1:0), затим Барселона 2011. (0:2, 1:1) и Борусија из Дортмунда (1:4, 2:0), а највише пута краљевићи су страдали од Бајерна из Минеха. Чак три. Баварци важе за прави стрептомицин за десетоструког првака Европе, јер су га из полуфинала елиминисали три пута (1987, 2001), а у свежем сећању је и њихов дуел из пролећа 2012. кад је на Алијанц арени било 2:1 за чету Јупа Хајнкеса, истим резултатом Рела је узвратио у Шпанији, али су гости отишли у финале после једанаестераца.

Шта ће бити наредне среде?

Коментари / 0

Оставите коментар