Panika u Madridu! A evo i zbog čega...

Realu za finale potrebna pobeda koju nikad nije ostvario! Juventus ne zna za eliminaciju iz evropskih kupova posle 2:1 iz prvog meča, a sve je počelo protiv - Partizana!

Fudbal 07.05.2015 | 18:20
Panika u Madridu! A evo i zbog čega...

Velika vrka u velikom klubu. Tako bi se mogla opisati situacija u Realu dan posle poraza od Juventusa i utiska da je pritisak na igračima madridskog kluba veći nego ijednom u dosadašnjem toku sezone. Na to upućuju podaci koji favorizuju Staru damu pred revanš na stadionu Santjago Bernabeu naredne srede.

Pedantni statističari podsećaju da prvak Italije nikad nije ispalo iz evropskog takmičenja ako je prvi meč nokaut runde dobio 2:1. A baš tako je bilo u Torinu. Zanimljivo, ta amajlija od rezultata prvi put je donela sreću crno-belima protiv Partizana u premijernoj rundi Kupa šampiona u sezoni 1961/62, kad je u Beogradu bilo baš 2:1, u revanšu u Italiji tamošnji velikan bio je još ubedljiviji (5:1), u četvrtfinalu otišao je na noge upravo Real Madridu i izgubio tek posle majstorice u Parizu.

Juve je na isti način prolazio Aston Vilu (1983), Ajaks (1997), Olimpijakos (1999) i Borusiju iz Dortmunda ove godine. Sve u Kupu ili Ligi šampiona.

U UEFA kupu je bio bolji od nemačkih predstavnika Vorvarst Frankfurta (1974), Karl Marks Štata (1989), zatim Sigme iz Olumuca, Benfike i Pari Sen Žermena (sve u sezoni 1992/1992) kad je i osvojio ovo takmičenje, te Ajkasa u Ligi Evrope (2009).

Trener Masimilijano Alegri će se, pretpostavlja se, ušančiti u rov i čekati Real bez obzira što kažu kako na Santjago Bernabeu 90 minuta traje duže nego na bilo kom drugom stadionu. A ako je neko majstor da se brani onda su to Italijani. Još kad se zna da se Real Madrid nije proslavio u utakmicama Kupa ili Lige šampiona kad je jurio pomenuti zaostatak sve je više onih koji veruju da će Stara dama uspeti da izdrži i plasira se u finale u Berlinu. Jer, kraljevski klub jednostavno ne zna da prođe dalje kad izgubi prvi meč polufinala.

Ta po Madriđane crna tradicija počela je 1968. kad je Mančester junajted slavio 1:0, a u revanšu bilo 3:3. Pet godina kasnije uspešniji je bio Ajaks (2:1, 1:0), zatim Barselona 2011. (0:2, 1:1) i Borusija iz Dortmunda (1:4, 2:0), a najviše puta kraljevići su stradali od Bajerna iz Mineha. Čak tri. Bavarci važe za pravi streptomicin za desetostrukog prvaka Evrope, jer su ga iz polufinala eliminisali tri puta (1987, 2001), a u svežem sećanju je i njihov duel iz proleća 2012. kad je na Alijanc areni bilo 2:1 za četu Jupa Hajnkesa, istim rezultatom Rela je uzvratio u Španiji, ali su gosti otišli u finale posle jedanaesteraca.

Šta će biti naredne srede?

Komentari / 0

Ostavite komentar