КЛС: ФМП преслаб за Партизан!

Кошаркаши Партизана победили су ФМП у Железнику 61:56 у трећем колу Кошаркашке лиге Србије.

Кошарка 06.05.2015 | 21:00
КЛС: ФМП преслаб за Партизан!

Црно-бели су задржали максималан учинак, док је ФМП-у ово први пораз.

Екипу Душка Вујошевића до победе је предводио одлични Никола Милутинов са 16 поена (8/12 за два, 0/2 слободна бацања), осам скокова, четири асистенције и две блокаде.

Пратио га је Мачван са 14 поена и осам ухваћених лопти. Двоцифрени учинак имао је још капитен Милосављевић са 11 поена, уз слаб проценат шута (3/9 за два, 1/5 за три), а забележио је и пет асистенција.

У екипи ФМП-а најефикаснији је био Филип Човић са 11 поена, девет је додао Гудурић, а по један мање Пековић и Мицовић који је имао и осам скокова.

Осим кратке предности домаћих на почетку, Патизан је водио током целог меча. Иако ни у једном моменту није имао осетнију предност, успевао је да контролише утакмицу. ФМП је у неколико наварата запретио, али није на прави начин користио грешке црно-белих како би преломио меч. Партизан је лоше одиграо последњу четвртину у нападу, али је у одбрани био довољно добар да спречи противника да преокрене.

У наредном колу Партизан дочекује Металац у субпту, а ФМП дочекује Војводину.

Партизан је био ослабљен неиграњем Александра Паловића, који се још опоравља од повреде скочног зглоба коју је зарадио у четвртој утакмици полуфиналне серије АБА лиге са Црвеном звездом, али се он налази у хали са саиграчима који не наступају.

Партизан је био суспендован због неизмирених дуговања, па је одигравање утакмице било под знаком питања, али је актуелни шампион је постигао договор са лигом да комплетан дуг од 1,27 милиона динара измири у три рате.

Кошаркашка лига Србије, треће коло:
Црвена звезда – Тамиш 84:54
Мега Лекс – Металац 69:78
Војводина – Константин (20.00)
ФМП – Партизан 61:56

Коментари / 0

Оставите коментар