KLS: FMP preslab za Partizan!

Košarkaši Partizana pobedili su FMP u Železniku 61:56 u trećem kolu Košarkaške lige Srbije.

Košarka 06.05.2015 | 21:00
KLS: FMP preslab za Partizan!

Crno-beli su zadržali maksimalan učinak, dok je FMP-u ovo prvi poraz.

Ekipu Duška Vujoševića do pobede je predvodio odlični Nikola Milutinov sa 16 poena (8/12 za dva, 0/2 slobodna bacanja), osam skokova, četiri asistencije i dve blokade.

Pratio ga je Mačvan sa 14 poena i osam uhvaćenih lopti. Dvocifreni učinak imao je još kapiten Milosavljević sa 11 poena, uz slab procenat šuta (3/9 za dva, 1/5 za tri), a zabeležio je i pet asistencija.

U ekipi FMP-a najefikasniji je bio Filip Čović sa 11 poena, devet je dodao Gudurić, a po jedan manje Peković i Micović koji je imao i osam skokova.

Osim kratke prednosti domaćih na početku, Patizan je vodio tokom celog meča. Iako ni u jednom momentu nije imao osetniju prednost, uspevao je da kontroliše utakmicu. FMP je u nekoliko navarata zapretio, ali nije na pravi način koristio greške crno-belih kako bi prelomio meč. Partizan je loše odigrao poslednju četvrtinu u napadu, ali je u odbrani bio dovoljno dobar da spreči protivnika da preokrene.

U narednom kolu Partizan dočekuje Metalac u subptu, a FMP dočekuje Vojvodinu.

Partizan je bio oslabljen neigranjem Aleksandra Palovića, koji se još oporavlja od povrede skočnog zgloba koju je zaradio u četvrtoj utakmici polufinalne serije ABA lige sa Crvenom zvezdom, ali se on nalazi u hali sa saigračima koji ne nastupaju.

Partizan je bio suspendovan zbog neizmirenih dugovanja, pa je odigravanje utakmice bilo pod znakom pitanja, ali je aktuelni šampion je postigao dogovor sa ligom da kompletan dug od 1,27 miliona dinara izmiri u tri rate.

Košarkaška liga Srbije, treće kolo:
Crvena zvezda – Tamiš 84:54
Mega Leks – Metalac 69:78
Vojvodina – Konstantin (20.00)
FMP – Partizan 61:56

Komentari / 0

Ostavite komentar