Ово је молитва за Њукасл...

Оче небески, објасни газди да није све у лови... Амин! Стивен Фостер, свештено лице и навијач Сврака, прикључио се бунту присталица клуба са Сент Џејмс Парка и захтеву за одласком Мајка Ешлија.

Фудбал 07.05.2015 | 20:20
Ово је молитва за Њукасл...

Очајничке ситуације захтевају радикалне мере, а навијачи Њукасла већ дуго су у озбиљној агонији. Свракама прети испадање из Премијер лиге, газда клуба Мајк Ешли не обазире се на захтеве присталица клуба, па су у помоћ позване и божанске силе?! Отац Стивен Фостер, дугогодишњи навијач Њукасла, понудио се да преузме улогу "посредника" и осмислио је молитву за клуб са Сент Џејмс Парка.

Сад само замислите мамурног навијача Сврака, како на коленима клечи у катедрали и изговара следеће речи.
"Драги оче на небесима, саслушај нашу молитву. Место на Сент Џејмс Парку је место на којем желимо да будемо. Победа је сјајна. Видети страст, узбуђење, вештину то је екстаза. Порази су увек ужасни. Потребно је време за опоравак. Али сада нас нападају изнутра", почиње се у Фостеровој молитви у којој се посебна пажња скреће на Ешлијеву филозофију да је стање на рачуну битније од резултата.
"Играње у куповима није дозвољено. Најбољи играчи се продају. Захтева се место на средини табели, сув просек. Стање на рачуну је постало најважније, али то није оно што ми желимо. И зато небески Оче, отвори нашем власнику очи и дозволи у да схвати да није све у нову. Да је суштина живота у породицама и осећају припадности. У срећи. Тешко стечени новац трошимо на улазница, увреда је посматрати тај плаћенички фудбал. Њукасл је наша породица. Подари нам оно што желимо. Али ако газда није спрема да се промени укажи му да је време да оде. Дај нам новог власника или промени менталитет овог садашњег. тако да оживи наш дух, а не да га ломи..."

На крају наравно пригодно: "Амин".

Како је то духовито приметио један енглески портал – Бог није био доступан за коментар.

Коментари / 0

Оставите коментар