ЛШ: Како је Јуве побиједио Реала? Трчањем!

Ове сезоне у Лиги шампиона само је Шалке толико надтрчао Краљевски клуб. А и он га је савладао.

Фудбал 07.05.2015 | 13:00
ЛШ: Како је Јуве побиједио Реала? Трчањем!

Некад се утакмица добије због тренутка инспирације. Нека због генијалних замисли тренера које је просечном фудбалском фанатику тешко објаснити. А некад просто јер се више жели и више претрчи и чини се да је у првом полуфиналном сусрету Лиге шампиона Јувентус баш на том пољу однео кључну победу против Реала из Мадрида.

Прецизни статистичари су наиме утврдили да су Италијани синоћ претрчали 7,7 километара више од Краљевског клуба – 114,6 на према 106,9. И није то уопште занемарљива разлика.

Ове сезоне је наиме само Шалке у реваншу са Реалом тркачки био толико расположен. Немци су тада шпартали пуних 122,5 километара, Мадриђани 9,4 мање – 113,1. И наравно да су изгубили (3:4). Тада је истина Реал имао предност од 2:0 из првог меча, па је себи могао да дозволи да се коцка.

Кад је у питању Јувентус утисак је да је актуелни шампион Европе потценио торинску Стару даму. Да није, не би Андреа Пирло (11,8), Артуро Видал (11,8) и Клаудио Маркизио (11,6) покрили више простора но што је је учинио највреднији ас Реала Хамес Родригез (11,5).

Али ту је још реванш. А после торинске ноћи Јуве не може да очекује да ће добити још један попуст.

Коментари / 0

Оставите коментар