LŠ: Kako je Juve pobijedio Reala? Trčanjem!

Ove sezone u Ligi šampiona samo je Šalke toliko nadtrčao Kraljevski klub. A i on ga je savladao.

Fudbal 07.05.2015 | 13:00
LŠ: Kako je Juve pobijedio Reala? Trčanjem!

Nekad se utakmica dobije zbog trenutka inspiracije. Neka zbog genijalnih zamisli trenera koje je prosečnom fudbalskom fanatiku teško objasniti. A nekad prosto jer se više želi i više pretrči i čini se da je u prvom polufinalnom susretu Lige šampiona Juventus baš na tom polju odneo ključnu pobedu protiv Reala iz Madrida.

Precizni statističari su naime utvrdili da su Italijani sinoć pretrčali 7,7 kilometara više od Kraljevskog kluba – 114,6 na prema 106,9. I nije to uopšte zanemarljiva razlika.

Ove sezone je naime samo Šalke u revanšu sa Realom trkački bio toliko raspoložen. Nemci su tada špartali punih 122,5 kilometara, Madriđani 9,4 manje – 113,1. I naravno da su izgubili (3:4). Tada je istina Real imao prednost od 2:0 iz prvog meča, pa je sebi mogao da dozvoli da se kocka.

Kad je u pitanju Juventus utisak je da je aktuelni šampion Evrope potcenio torinsku Staru damu. Da nije, ne bi Andrea Pirlo (11,8), Arturo Vidal (11,8) i Klaudio Markizio (11,6) pokrili više prostora no što je je učinio najvredniji as Reala Hames Rodrigez (11,5).

Ali tu je još revanš. A posle torinske noći Juve ne može da očekuje da će dobiti još jedan popust.

Komentari / 0

Ostavite komentar