Ово су најплаћенији тренери света...!

Кинези и Руси се без проблема носе са најбогатијима! Мурињо ће потписивањем новог уговора постати без премца број један, Венгер трећи, Вилас Боас пети...

Фудбал 07.05.2015 | 12:20
Ово су најплаћенији тренери света...!

Информација да ће Жозе Мурињо ускоро продужити уговор и постати најплаћенији тренер на свету икада одјекнула је као бомба! Као по обичају, у таквим ситуацијама, читав свет говори о цифрама, тачније колико ко од најцењенијих фудбалских стручњака зарађује.

Дилеме нема, са 15.000.000 евра по сезони (плус бонуси) Португалац ће бити без премца. Толику цифру у уговору нико никада у тренерском послу није имао. На другом месту је шеф струке Бајерна и творац моћне Барселоне Пеп Гвардиола. Његов рачун сваке године постане богатији за 12.000.000 евра, колико тренутно зарађује и Мурињо, до потписивања новог споразума. Да ли ће Каталонац оправдати оволики новац остаје да видимо, пошто Бајерну свакако није циљ само освајање Бундеслиге већ и већ Лиге шампиона.

Након продужетка сарадње са Арсеналом прошлог лета Арсен Венгер пробио се на треће место најплаћенијих стручњака. Са 11.000.000 евра по години он је вероватно, сразмерно трофејима које осваја у последње време, најпреплаћенијих стручњак данашњице. Иза Француза, на четвртом месту је Луј Ван Гал (милион мање), а пета позиција резервисана је за Андре Вилас Боаса из Зенита, коме Руси по сезони дају 8,5 милиона.

Свен Горан Ериксон у кинеском Шангају зарађује 8.000.000 евра и налази се на шестом месту ове листе. За њега ће такође многи рећи да је и те како преплаћен, али Кинези не хају много за то. Седму и осму позицију заузимају два италијанска стручњака - Фабио Капело и Карло Анћелоти. Карлето као актуелни првак Европе прима плату у Реалу од 7,5 милиона евра, док је Капело једини селектор на листи (Русија) и зарађује пола милиона мање.

Коментари / 0

Оставите коментар