Ovo su najplaćeniji treneri sveta...!

Kinezi i Rusi se bez problema nose sa najbogatijima! Murinjo će potpisivanjem novog ugovora postati bez premca broj jedan, Venger treći, Vilas Boas peti...

Fudbal 07.05.2015 | 12:20
Ovo su najplaćeniji treneri sveta...!

Informacija da će Žoze Murinjo uskoro produžiti ugovor i postati najplaćeniji trener na svetu ikada odjeknula je kao bomba! Kao po običaju, u takvim situacijama, čitav svet govori o ciframa, tačnije koliko ko od najcenjenijih fudbalskih stručnjaka zarađuje.

Dileme nema, sa 15.000.000 evra po sezoni (plus bonusi) Portugalac će biti bez premca. Toliku cifru u ugovoru niko nikada u trenerskom poslu nije imao. Na drugom mestu je šef struke Bajerna i tvorac moćne Barselone Pep Gvardiola. Njegov račun svake godine postane bogatiji za 12.000.000 evra, koliko trenutno zarađuje i Murinjo, do potpisivanja novog sporazuma. Da li će Katalonac opravdati ovoliki novac ostaje da vidimo, pošto Bajernu svakako nije cilj samo osvajanje Bundeslige već i već Lige šampiona.

Nakon produžetka saradnje sa Arsenalom prošlog leta Arsen Venger probio se na treće mesto najplaćenijih stručnjaka. Sa 11.000.000 evra po godini on je verovatno, srazmerno trofejima koje osvaja u poslednje vreme, najpreplaćenijih stručnjak današnjice. Iza Francuza, na četvrtom mestu je Luj Van Gal (milion manje), a peta pozicija rezervisana je za Andre Vilas Boasa iz Zenita, kome Rusi po sezoni daju 8,5 miliona.

Sven Goran Erikson u kineskom Šangaju zarađuje 8.000.000 evra i nalazi se na šestom mestu ove liste. Za njega će takođe mnogi reći da je i te kako preplaćen, ali Kinezi ne haju mnogo za to. Sedmu i osmu poziciju zauzimaju dva italijanska stručnjaka - Fabio Kapelo i Karlo Anćeloti. Karleto kao aktuelni prvak Evrope prima platu u Realu od 7,5 miliona evra, dok je Kapelo jedini selektor na listi (Rusija) i zarađuje pola miliona manje.

Komentari / 0

Ostavite komentar