Грујић: ''Сљедеће сезоне'' ће бити много боље!

"Тешко је јурити титулу и стварати младе играче, али идуће сезоне биће другачије", каже 19-годишњи везиста Црвене звезде за МОНДО.

Фудбал 07.05.2015 | 10:00
Грујић: ''Сљедеће сезоне'' ће бити много боље!

Црвена звезда је ове сезоне имала два циља, који су се смењивали у зависности од тога "како ветар дува".

Летос, што је и потврђено зимус на Скупштини клуба, као примаран задатак представљено је промовисање младих играча, међутим, чим би црвено-бели везали пар добрих резултата, у први план избила би амбиција о одбрани титуле.

Да су те две жеље тешко оствариве заједно, потврђује тренутно стање на табели. Водећи Партизан четири кола пре краја има пет бодова више.

На "Маракани", ипак, могу да буду задовољни јер после много година у првом тиму поново имају неколико веома талентованих играча из своје школе, који привлаче велику пажњу иностраних клубова.

Међу њима је и Марко Грујић, 19-годишњи везиста који је у последње две утакмице добио шансу да заигра од првог минута.

"Много ми је драго што сам почео да добијам место у стартној постави. Против Доњег Срема сам мало имао трему, јер од утакмица за репрезентацију нисам играо 90 минута. Направио сам пар грешака у додавањима, али већ против Рада је било боље. Надам се да ћу и против Чукаричког бити у тиму", прижељкује млади везиста у разговору за МОНДО.

За разлику од Предрага Рајковића, Луке Јовића, Михаила Ристића и Вукашина Јовановића, тренер Ненад Лалатовић запажену минутажу Грујићу пружио је тек у финишу сезоне, иако се очекивало да би он могао да буде предводник ове генерације.

"Сви играчи који играју на мојој позицији добро су одрадили припреме, тако да и нисам очекивао да ћу одмах бити 'бачен у ватру'. Битно је да сада искористим минуте које добијам".

Грујић сматра да је, без обзира колико се дуго познају играчи из омладинског погона који сада носе терет првог тима, за освајање пехара неопходно и искуство у тиму.

"Тешко је јурити титулу и стварати младе играче. Добитна формула је комбинација младости и искуства. Посебно је на гостовањима потребно искуство старијих саиграча", каже Грујић и додаје:

"Ове сезоне нисмо могли само ми млађи да носимо терет, али већ идуће биће другачије. Бићемо искуснији за годину дана и моћи ћемо да пружимо више".

Питање је, међутим, ко ће од "Звездине деце" из актуелног састава остати у клубу и по завршетку летњег прелазног рока.

"Волео бих да сви останемо, осим у случају да клубу хитно треба новац, па одлучи да нас прода. Или некога од нас".

Иако још није пуним кораком закорачио на сениорску сцену, по причама које круже, Грујић је већ на мети Удинезеа, Роме и још неких иностраних клубова. Каже да га то не оптерећује.

"Интересовање прија и не представља ми проблем, али то може и мора да сачека. Потребне су ми утакмице од по 90 минута на терену и још искуства. Неће ствари пропасти ако се сачека још годину дана, па и више. Млад сам и имам довољно времена да направим успешну каријеру", свестан је Грујић.

Грујић и Челси - има нека тајна веза?
Са младим фудбалером Црвене звезде разговарали смо у полувремену полуфиналне утакмице Лиге шампиона између Јувентуса и Реал Мадрида.

"Гледам утакмицу са другарима, али не претерано пажљиво пошто од иностраних клубова навијам за Челси. Када су они већ испали, нека Реал освоји Лигу шампиона", нашао је Грујић "замену" за лондонске плавце.

Подсетимо, скаути Челсија били су на последњем "вечитом дербију". Није познато због ког играча, али не би чудило да су се надали да ће видети и Грујића на терену...

Коментари / 0

Оставите коментар