Grujić: ''Sljedeće sezone'' će biti mnogo bolje!

"Teško je juriti titulu i stvarati mlade igrače, ali iduće sezone biće drugačije", kaže 19-godišnji vezista Crvene zvezde za MONDO.

Fudbal 07.05.2015 | 10:00
Grujić: ''Sljedeće sezone'' će biti mnogo bolje!

Crvena zvezda je ove sezone imala dva cilja, koji su se smenjivali u zavisnosti od toga "kako vetar duva".

Letos, što je i potvrđeno zimus na Skupštini kluba, kao primaran zadatak predstavljeno je promovisanje mladih igrača, međutim, čim bi crveno-beli vezali par dobrih rezultata, u prvi plan izbila bi ambicija o odbrani titule.

Da su te dve želje teško ostvarive zajedno, potvrđuje trenutno stanje na tabeli. Vodeći Partizan četiri kola pre kraja ima pet bodova više.

Na "Marakani", ipak, mogu da budu zadovoljni jer posle mnogo godina u prvom timu ponovo imaju nekoliko veoma talentovanih igrača iz svoje škole, koji privlače veliku pažnju inostranih klubova.

Među njima je i Marko Grujić, 19-godišnji vezista koji je u poslednje dve utakmice dobio šansu da zaigra od prvog minuta.

"Mnogo mi je drago što sam počeo da dobijam mesto u startnoj postavi. Protiv Donjeg Srema sam malo imao tremu, jer od utakmica za reprezentaciju nisam igrao 90 minuta. Napravio sam par grešaka u dodavanjima, ali već protiv Rada je bilo bolje. Nadam se da ću i protiv Čukaričkog biti u timu", priželjkuje mladi vezista u razgovoru za MONDO.

Za razliku od Predraga Rajkovića, Luke Jovića, Mihaila Ristića i Vukašina Jovanovića, trener Nenad Lalatović zapaženu minutažu Grujiću pružio je tek u finišu sezone, iako se očekivalo da bi on mogao da bude predvodnik ove generacije.

"Svi igrači koji igraju na mojoj poziciji dobro su odradili pripreme, tako da i nisam očekivao da ću odmah biti 'bačen u vatru'. Bitno je da sada iskoristim minute koje dobijam".

Grujić smatra da je, bez obzira koliko se dugo poznaju igrači iz omladinskog pogona koji sada nose teret prvog tima, za osvajanje pehara neophodno i iskustvo u timu.

"Teško je juriti titulu i stvarati mlade igrače. Dobitna formula je kombinacija mladosti i iskustva. Posebno je na gostovanjima potrebno iskustvo starijih saigrača", kaže Grujić i dodaje:

"Ove sezone nismo mogli samo mi mlađi da nosimo teret, ali već iduće biće drugačije. Bićemo iskusniji za godinu dana i moći ćemo da pružimo više".

Pitanje je, međutim, ko će od "Zvezdine dece" iz aktuelnog sastava ostati u klubu i po završetku letnjeg prelaznog roka.

"Voleo bih da svi ostanemo, osim u slučaju da klubu hitno treba novac, pa odluči da nas proda. Ili nekoga od nas".

Iako još nije punim korakom zakoračio na seniorsku scenu, po pričama koje kruže, Grujić je već na meti Udinezea, Rome i još nekih inostranih klubova. Kaže da ga to ne opterećuje.

"Interesovanje prija i ne predstavlja mi problem, ali to može i mora da sačeka. Potrebne su mi utakmice od po 90 minuta na terenu i još iskustva. Neće stvari propasti ako se sačeka još godinu dana, pa i više. Mlad sam i imam dovoljno vremena da napravim uspešnu karijeru", svestan je Grujić.

Grujić i Čelsi - ima neka tajna veza?
Sa mladim fudbalerom Crvene zvezde razgovarali smo u poluvremenu polufinalne utakmice Lige šampiona između Juventusa i Real Madrida.

"Gledam utakmicu sa drugarima, ali ne preterano pažljivo pošto od inostranih klubova navijam za Čelsi. Kada su oni već ispali, neka Real osvoji Ligu šampiona", našao je Grujić "zamenu" za londonske plavce.

Podsetimo, skauti Čelsija bili su na poslednjem "večitom derbiju". Nije poznato zbog kog igrača, ali ne bi čudilo da su se nadali da će videti i Grujića na terenu...

Komentari / 0

Ostavite komentar