Раул Кастро први стигао у посјету Москви

Кубански председник Раул Кастро је први од позваних светских лидера стигао у посету Русији, током које ће присуствовати и војној паради за Дан победе, 9. маја.

Свијет 06.05.2015 | 13:05
Раул Кастро први стигао у посјету Москви

Он је у Москву допутовао јуче, а ово му је трећа посета Русији откад је постао председник Кубе, саопштила је прес служба Кремља за АФП.

Кастро ће се током посете Москви сусрести са високим руским званичницима, укључујући председникла Владимира Путина и премијера Дмитрија Медведева.

Са Путином се кубански председник последњи пут срео јула прошле године, када је руски председник допутовао на Кубу у оквиру своје латиноамеричке туре.

Према саопштењу руске владе, очекује се да ће Кастро и Медведев у данашњим разговорима разматрати сарадњу две земље у области енергетике, саобраћаја и здравства.

Русија и Куба су биле савезнице током совјетске ере, а Раул Кастро је у то време на десетине пута био у посети Москви у својству кубанског министра одбране. Он је, између осталог, током посете 1962. уговорио размештање совјетских нуклеарних ракета на Куби, што је довело до међународне кризе.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

06.05.2015 21:28

Истински пријатељи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вулин

07.05.2015 03:59

Зар прије Милета?

ОДГОВОРИТЕ