ЛШ, најава: Јувентус - Реал Мадрид

Почиње! Реал у новој формацији игра за спас сезоне... Ко има јачи голгетерски инстинкт кад је фрка: Тевез или ЦР7? Јувентус у полуфуналу Лиге шампиона први пут после 12 година крчи пут ка Триплој круни, али Мадриђани би да на месту највећих страдања избегну још једну елиминацију на претпоследњем степенику.

Фудбал 05.05.2015 | 14:40
ЛШ, најава: Јувентус - Реал Мадрид

Једни тамо где нису дуго били, други на месту са којег су их често померали. И једни и други одлучни да се на истој позицији не задржавају, већ да крену напред.

А не могу оба. Неко мора да испадне, али је утисак да више може да изгуби Реал Мадрид! Разлог: Јувентус је већ освојио титулу, играће и у финалу Купа Италије, одавно је премашио план учинка у Европи, док краљевски клуб у овом тренутку нема ништа, па му је пласман у финале Лиге шампиона императив, како би сезону - у којој је остао без Купа краља, а на добром је путу да трећу узастопну годину не загрли пехар првака - могао да назове успешном.

И тешко да ће Кристијану Роналду вредети сви рекорди, голови на траци, прва места у статистичким категоријама и појединачна признања ако вечерас (20.45, ТВ Аренаспорт 1) не оправда статус најбољег фудбалера света. Тамо где су погнутих глава терен напуштали његови претходници у белом дресу Зинедин Зидан и Раул Гонзалес Бланко, Португалац полаже испит године. Важнији од Класика и јурњаве са Лионелом Месијем, те ће махом од тога буде ли расположенза голове и(ли) асистенције зависити може ли првак Европе до повољног резултата. Или ће се Стара дама дописати на списак клубова који су у полуфиналу Лиге шампиона заустављали Мадриђане (Барслеона 2011, Бајерн 2012, Борусија Дортмунд 2013).

Посебно што је Јуве у прошлости умео да малтретира Реал. Пазите: шест победа, по реми и тек једно славље Реала на мечевима у Торину. Уколико верујете да ће Стара дама наставити традицију победа у оркшајима са Краљевским клубом - квота на кеца је изузетно примамљива - 3,00.
"Није лако победити у Торину, Јувентус увек има јак састав, али без обзира што смо у Италији славили само једном у историји, циљ је пласман у друго узастопно финале. Кад сте у полуфиналу Лиге шампиона морате да будете храбри, јер храбри побеђују. Ако се плашите – изгубићете", поручио је Карло Анчелоти, који се, изгледа, одлучио за формацију 4-4-2, у којој није играо већи део сезоне, где ће место Роналдовог партнера у нападу заузети Герет Бејл, а јунак елиминације Атлетика Чичарито Ернандез преселиће се на клупу.

Руку на срце, Роналдо, кад га крене, може практично сам да победи било коју екипу (ове сезоне дао већ 15 голова на десет утакмица Лиге шампиона) и у том случају Јувентусу неће помоћи ни много бољи дефанзивци од Бонучија и Кјелинија. Они, али и остали никако не би смели да сметну с ума брзину Бејла, разорне ударце Кроса или Родригеза, али и вишестрко корисног Рамоса. То што не знате кога пре да чувате велика је снага Реала, чак и у одсуству повређеног Карима Бенземе. Но, изостанак Француза није једина мука за госте, јер нема ни Анчелотијевог "мозга" на средини терена, Луке Модрића, а с обзиром да до краја сезоне нема право на грешку биће занимљиво видети има ли десетоструки првак Европе психолошку стабилност да прегрми гостовање у Италији.

А то није лако. Између осталог због чињенице да је Јувентус ове сезоне код куће изгубио само један меч (од Фјорентине у Куп, па заостатак од 1:2 лако надокнадио у реваншу, 3:0). Уосталом, тај пораз је једини у такимичарским утакмицама које су црно-бели претрпели пред својим навијачима у последње две године. Претходно су се на истом месту радовали фудбалери Бајерна у четвртфиналу Лиге шампиона, а у међувремену ни страшни Реал није славио (2:2 у групној фази минуле сезоне). Уз то, ако је Јувентус Антонија Контеа научен да игра и агресивно и ефикасно, онда је овај Масимиљана Алегрија – чини се – унапређен тактички, па чаки против слабијих тимова у Серији А побеђује чак и кад не диктира темпо утакмице.
"Не верујем да ће се ова, али ни утакмица у Мадриду завршити без голова. То значи да у нападу морамо да будемо у најбољем издању. У оваквим утакмицам потребно је одиграти савршено не само у офанзивном делу, него и у одбрани, како би се забележио повољан резултат. Реал је владајући првак Европе и са те стране има веће шансе, али без обзира на његову снагу, морамо да играмо нашим стиломкако бисмо се докопали места у финалу", каже Алегри, који ће тек можда за реванш у Мадриду моћи да рачуна на Пола Погбу.

Ако је судити на основу изјава тренера сусрет би, без обзира на чињеницу што су обојица Италијани и што у мечевима полуфинала важи неписано правило да је најважније сачувати мрежу, лако могао да обилује головима на обе стране. На то упућује и традиција међусобних мечева (прошле године 2:2 у Торину и 2:1 за Реал у Мадриду). На једној страни распуцани Роналдо и голова гладни Бејл, а на другој у последње време нестварно прецизни и у Лиги шампиона посебно мотивисани Карлос Тевез (сам избацио Борусију, успут игра као да му живот од тога зависи), али и Алваро Мората, чији ће мотив бити највећи, у жељу да покаже како га се Реал лако одрекао.

Утакмица која се не пропушта, а кад је тако, онда је логично "бацити" нешто на тикет. Обратите пажњу кад Јувентус даје голове. На последња четири сусрета (не рачунајућчи реванш са Монаком на коме се мреже нису тресле) његови стрелци су били обавезно прецизни бар једном у првих 45 минута. Још кад се томе дода да Реал на гостовањима обичано мало спорије улази у утакмице и да је на четири од последњих шест сусрета ван стадиона Сантјаго Бернабеу капитулирао бар по једном пре паузе, можда не би било лоше размотрити опцију да Јувентус дати бар један гол у првом полуврмену (квота на игру тм1 1+пп је 2,20).

Или је првак Европе, ипак, довољно јак да испоштује двојку на квоту 2,55?

ПОЛУФИНАЛЕ ЛИГЕ ШАМПИОНА – ПРВИ МЕЧ

ЈУВЕНТУС – РЕАЛ МАДРИД
Стадион: Јувентус арена

Капацитет: 41.254 места
Судија: Мартин Еткинсон (Енглеска)

ЈУВЕНТУС: Буфон – Лихтштајнер, Барзаљи, Бонући, Кјелини, Евра - Пирло, Маркизио, Видал – Мората, Тевез.

РЕАЛ МАДРИД: Касиљас – Карвахал, Пепе, Варан, Марсело – Рамос, Крос, Иско, Родригез – Бејл, Роналдо.

Напомена: У другом полуфиналу у среду се састају Барселона – Бајерн, а реванши су 12. и 13. маја у Минхену и Мадриду.

Коментари / 0

Оставите коментар