Шта Човић мисли кад каже: "Ставити тачку на црно-бели свет"?!

Председник кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић рекао је да се црвено-бели неће задовољити досадашњим успесима и најавио освајање домаћег првенства.

Кошарка 05.05.2015 | 11:00
Шта Човић мисли кад каже: "Ставити тачку на црно-бели свет"?!

"Иза нас је једна од најуспешнијих сезона, али она још није завршена. Играмо домаће првенство, а наше амбиције су да постанемо прваци државе, без обзира колико други покушавају да обезвреде то такмичење. Ово је заједнички резултат људи који су дошли у клуб 2011. године и очекујемо да ће остварити последњи циљ", рекао је Човић на конференцији за медије, која је организована на Малом Калемегдану поводом успеха клуба у млађим категоријама и титула у пионирској, кадетској и јуниорској конкуренцији.

Човић је истакао да ће трофеји које освајају све екипе Црвене звезде завршити на Малом Калемегдану, а не у улици Стјепана Супанца у Железнику.

"Многи су тумачили моје изјаве после утакмице са Цедевитом, када сам рекао да је стављена тачка на црно-бели свет. То значи да нећемо више водити расправу и трошити енергију, а од нас нећете чути ружне коментаре и бахатост. Знамо ко је наш највећи конкурент и изузетно га поштујемо", навео је Човић.

Према његовим речима клуб и даље има финансијске проблеме.

"Спроводимо припремни план организације који ће се завршити за две године. Успешно то спроводимо, а било је коментара да пливамо у новцу, што није тачно. Комплетан финансијски пресек презентоваћемо на крају сезоне, као и буџет за наредну годину. Тада ћемо се бавити тиме ко остаје и ко иде, иако је велики број играча под уговором".

Председник Звезде рекао је да је интерес клуба да се ојача домаћа лига, као и да регионално такмичење добије Другу лигу.

Човићу је засметало што поједини звездаши, нису имали поверење у тренера Дејана Радоњића.

"Неповерење Радоњићу је ружно, посебно од оних који су декларисани као звездаши. Наше заједништво мора да буде дефинисано, да верујемо и дајемо подшку једни другима у раду, а тек на крају сезоне анализирамо учинак. Нисам од људи који ће полетети са успехом, ово је обавеза да тај ниво задржимо".
Човић је поручио да ће клуб наставити да улаже у младе играче и да им неће затворити врата првог тима.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

кк

05.05.2015 09:48

А чобане не рисе

ОДГОВОРИТЕ