Мурињо Јокану поручио - Браво мајсторе!

Српском тренеру пласман у Премијер лигу честитао и Жозе Мурињо, открива у интревјуу за Гоал.цом некадашњи играч и шеф стручног штаба Партизана.

Фудбал 05.05.2015 | 10:00
Мурињо Јокану поручио - Браво мајсторе!

Славиша Јокановић у Премијер лиги!

И није вест. Некадашњи задњи вези репрезентације Југославије у најјачој лиги света био је и као играч Челсија пуне две сезоне. Али, ако се каже да је Славиша Јокановић ПРВИ спрски тренер у Премијер лиги, е онда ова информација заслужује сваку пажњу.

И има је!

Протекле недеље једна од главних спортских вести у Србији, чак и поред 148. "вечитог" дербија или Звездиног освајања АБА лиге, била је да је Вотфорд, вођен диригентском палицом 46-годишњег Новосађанина, успео да избори повратак у Премијер лигу.

Успехом у Чемпионшипу популарни Јокан дефинитивно је превазишао просек и крупним кораком закорачио у другу димензију. Свет великих тренера!

Када је у децембру 2007. године на наговор пријатеља сео на "врућу" клупу Партизана, вароватно није ни слутио да ће за неколико година бити у најужој конкуренцији за најбољег тренера у Енглеској. А тамо су у овом тренутку Жозе Мурињо, Луј ван Гал, Арсен Венгер...

Један од њих међу првима је честитао Јокановићу.

"После пролаза у Премијер лигу стигла ми је занимљива порука од Бранислава Ивановића из Челсија. Тренер га је замолио да ми пренесе његове честитке за пласман у виши ранг, а ја сам му се преко истог пријатеља захвалио на томе", каже српски тренер за Гоал.цом (прочитајте цео интревју).

Честитка од шампиона Енглеске прија, али су посебне драге оне од новосадских пајташа.

"У истом дану када су ме моји пајташи Васке и Криви, с којима се свако мало чујем, звали да, за почетак телефонски, прославимо највећи успех у мојој тренерској каријери. Људи с којима се дружим по кафанама у Новом Саду и Жозе Мурињо у истој причи! Некако невероватно звучи", у свом стилу наставља Јокан.

Данас су му честитали велики тренери Премијер лиге, а већ сутра ће с њима да укрсти копља на фудбалском терену. Тактичка надмудривања са највећим именима светског фудбала ускоро ће почети.

"Радујем се сваком од тих и других тренерских дуела. Свестан да учинак једног тренера у доброј мери зависи од квалитета 'оружја' које има у рукама. Моје је ове сезоне било добро, а ја сам учинио да буде још боље. Видећемо како ће то изгледати у Премијер лиги. Чемпионшип је нешто друго".

Јокановић се још увек не осећа као премијерлигашки тренер.

"Још се не осећам као премијерлигашки тренер. То ћу бити тек од лета, када почне првенство", завршава Јокан.

Каријера као играча и тренера
Као играч... Наступао је за Нови Сад, Војводину, Партизан, Овиједо, Тенерифе, Депортиво Ла Коруњу, Челси и Сијудад Мурдију. Као тренер... Водио је Партизан (две титуле и два купа 2008. и 2009), Маугнхонг јунајтед (шампион Тајланда 2012), Левски из Софије, Еркулес и Вотфорд.

А из Партизана је отеран и није им ваљао!!!
Јокановић је тренерску каријеру почео пред крај 2007. године у Партизану. До краја лета 2009. успео је да са црно-белима освоји две "дупле круне". Пласманом у Лигу Европе у сезони 2008-2009 и непријатним сценама на стадиону у Хумској после утакмице са Жилином, завршила се његова ера међу црно-белима. Бивша управа је сматрала да Јокановић више није за тренера Партизана јер није успео да се пласира у Лигу шампиона, а то су сматрали и навијачи са јужне трибине, који су после дуела са Словацима испред тунела за улазак у свлачионице вербално напали тадашњег тренера. Јокановић је напустио клуб 5. септембра 2009.

Коментари / 0

Оставите коментар