Murinjo Jokanu poručio - Bravo majstore!

Srpskom treneru plasman u Premijer ligu čestitao i Žoze Murinjo, otkriva u intrevjuu za Goal.com nekadašnji igrač i šef stručnog štaba Partizana.

Fudbal 05.05.2015 | 10:00
Murinjo Jokanu poručio - Bravo majstore!

Slaviša Jokanović u Premijer ligi!

I nije vest. Nekadašnji zadnji vezi reprezentacije Jugoslavije u najjačoj ligi sveta bio je i kao igrač Čelsija pune dve sezone. Ali, ako se kaže da je Slaviša Jokanović PRVI sprski trener u Premijer ligi, e onda ova informacija zaslužuje svaku pažnju.

I ima je!

Protekle nedelje jedna od glavnih sportskih vesti u Srbiji, čak i pored 148. "večitog" derbija ili Zvezdinog osvajanja ABA lige, bila je da je Votford, vođen dirigentskom palicom 46-godišnjeg Novosađanina, uspeo da izbori povratak u Premijer ligu.

Uspehom u Čempionšipu popularni Jokan definitivno je prevazišao prosek i krupnim korakom zakoračio u drugu dimenziju. Svet velikih trenera!

Kada je u decembru 2007. godine na nagovor prijatelja seo na "vruću" klupu Partizana, varovatno nije ni slutio da će za nekoliko godina biti u najužoj konkurenciji za najboljeg trenera u Engleskoj. A tamo su u ovom trenutku Žoze Murinjo, Luj van Gal, Arsen Venger...

Jedan od njih među prvima je čestitao Jokanoviću.

"Posle prolaza u Premijer ligu stigla mi je zanimljiva poruka od Branislava Ivanovića iz Čelsija. Trener ga je zamolio da mi prenese njegove čestitke za plasman u viši rang, a ja sam mu se preko istog prijatelja zahvalio na tome", kaže srpski trener za Goal.com (pročitajte ceo intrevju).

Čestitka od šampiona Engleske prija, ali su posebne drage one od novosadskih pajtaša.

"U istom danu kada su me moji pajtaši Vaske i Krivi, s kojima se svako malo čujem, zvali da, za početak telefonski, proslavimo najveći uspeh u mojoj trenerskoj karijeri. Ljudi s kojima se družim po kafanama u Novom Sadu i Žoze Murinjo u istoj priči! Nekako neverovatno zvuči", u svom stilu nastavlja Jokan.

Danas su mu čestitali veliki treneri Premijer lige, a već sutra će s njima da ukrsti koplja na fudbalskom terenu. Taktička nadmudrivanja sa najvećim imenima svetskog fudbala uskoro će početi.

"Radujem se svakom od tih i drugih trenerskih duela. Svestan da učinak jednog trenera u dobroj meri zavisi od kvaliteta 'oružja' koje ima u rukama. Moje je ove sezone bilo dobro, a ja sam učinio da bude još bolje. Videćemo kako će to izgledati u Premijer ligi. Čempionšip je nešto drugo".

Jokanović se još uvek ne oseća kao premijerligaški trener.

"Još se ne osećam kao premijerligaški trener. To ću biti tek od leta, kada počne prvenstvo", završava Jokan.

Karijera kao igrača i trenera
Kao igrač... Nastupao je za Novi Sad, Vojvodinu, Partizan, Ovijedo, Tenerife, Deportivo La Korunju, Čelsi i Sijudad Murdiju. Kao trener... Vodio je Partizan (dve titule i dva kupa 2008. i 2009), Maugnhong junajted (šampion Tajlanda 2012), Levski iz Sofije, Erkules i Votford.

A iz Partizana je oteran i nije im valjao!!!
Jokanović je trenersku karijeru počeo pred kraj 2007. godine u Partizanu. Do kraja leta 2009. uspeo je da sa crno-belima osvoji dve "duple krune". Plasmanom u Ligu Evrope u sezoni 2008-2009 i neprijatnim scenama na stadionu u Humskoj posle utakmice sa Žilinom, završila se njegova era među crno-belima. Bivša uprava je smatrala da Jokanović više nije za trenera Partizana jer nije uspeo da se plasira u Ligu šampiona, a to su smatrali i navijači sa južne tribine, koji su posle duela sa Slovacima ispred tunela za ulazak u svlačionice verbalno napali tadašnjeg trenera. Jokanović je napustio klub 5. septembra 2009.

Komentari / 0

Ostavite komentar