Звезда више није ''блокирана''!

Клуб из Љутице Богдана после више година није у финансијској блокади. Рачун је 4. маја 2015. коначно стигао на "нулу".

Фудбал 05.05.2015 | 09:40
Звезда више није ''блокирана''!

Рачун Фудбалског клуба Црвена звезда после неколико година није у блокади!

Црвено-бели су током прошле недеље били у минусу око 260.000.000 динара, у понедељак ујутру је дуг био мањи за 60 милиона, али је у току дана он измирен и сада је на "нули".

Генерални спонзор Звезде, руски гигант "Гаспром", мимо досадашње праксе, уплатио је клубу из Љутице Богдана целу суму за 2015. годину, а она износи 4.500.000 евра.

Захваљујући тој уплати црвено-бели су у кратком року измирили дуг на свом рачуну који је пре неколико дана износио око 2.160.000 евра.

Актуелни шампион Србије од данас има оперативан рачун, што представља велики плус за Европску фудбалку унију, односно процес враћања Звезде на међунардону сцену.

Трофејни клуб и некадашњи шампион Старог континента, због недоговорног пословања бивших управа, прошле сезоне је први пут у историји пропустио прилику да наступи у евро-куповима. УЕФА је суспендовала црвено-беле до измирења свих обавеза према бившим играчима, тренерима и клубовима.

Ченици београдског клуба наставиће са сервисирањем преосталих дугова како би Звезда што пре добила одобрење (лиценцу) од УЕФА да може да се такмичи у Европи предстојећег лета.

За скидање суспензије европске "куће фудбала" недостаје још око 1.200.000 евра.

Коментари / 0

Оставите коментар